ACS Atletico Timișoara propune un program integrat în cadrul căruia Baza sportivă Voința, situată pe strada Musicescu, devine un loc de activare a energiei comunității din zonă prin activități sportive (în special fotbalistice) care se adresează unor grupuri țintă: copiii și tinerii pasionați de fotbal, copii și tineri înscriși la școlile și grădinițele din zonă (Girocului, Șagului, Braytim), tineri cu nevoi speciale, seniori pasionați de fotbal și familii. Fotbalul este benefic pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor și copiilor, dar și pentru creșterea coeziunii în comunitate. Fotbalul este cel mai popular sport în toate colțurile lumii, fiind un catalizator pentru dezvoltarea tinerelor generații, dar și pentru incluziunea socială (fotbalul fiind sportul care nu ține cont de condiția socială sau posibilitățile financiare).
Proiectul propune activități deinițiere în fotbal pentru copii de vârstă preșcolară și școlară, precum și tineri cu nevoi speciale), activități de perfecționare și educație pentru copii și tineri care practică fotbal (în cadrul clubului își desfășoară în prezent activitatea un număr de 200 de copii), activități comunitare pentru familiile și seniorii din zonă. Numărul total de beneficiari ai proiectului este de peste 700 pe parcursul proiectului care pe lângă dimensiunea sportivă are și una socială - incluziunea socială prin intermediul activităților sportive și sociale. De asemenea, organizarea unei competiții care se adresează atât copiilor din cadrul clubului, dar și altor copii care activează în alte cluburi sportive din oraș sau din regiune. Competiția va fi una internațională la care vor fi invitați să participe și copii din străinătate.
Asociația Club Sportiv Atletico a fost înființată în anul 2013 având ca scop principal descoperirea, selecționarea, inițierea și pregătirea sportivă a tuturor persoanelor, de toate vârstele, fără discriminare de gen, etnică sau religioasă. Clubul sportiv este specializat pe fotbal, fondatorii clubului - Ioan Cristian Dancia, Adrian Bungău, având experiență în domeniu. Pe lângă activitățile sportive, ACS Atletico Timișoara este preocupat să descopere și să promoveze juniori care au aptitudini pentru fotbal prin selecții riguroase. ACS Atletico Timișoara a organizat propriile competiții și a participat la turnee în țară și în străinătate, fiind preocupat pentru a crea un mediu colaborativ, dezvoltare socio-emoțională pentru copiii implicați în proces, promovând principii sportive. În cadrul ACS Atletico activează 200 de copii și tineri.