Asociația Stindart propune proiectul Melci fără casă prin care încurajează participarea la ateliere de teatru pe tema bullying-ului și a discriminării, dar și punerea în scenă a spectacolului de teatru Zeul măcelului de Yasmina Reza, în regia Jasminei Mitrici. După spectacol, va avea loc o dezbatere pe tema bullying-ului, a discriminării și a dinamicii familiale. Spectacolul va avea loc la Sala Lira din Timișoara. Statisticile arată că un elev din doi este victima unui act de amenințare, umilire sau violență fizică, iar 3 din 10 elevi spun că acestea sunt dese și foarte dese în școala lor. Asociația Salvați Copiii atrage atenția că procentele tot cresc, riscând ca problema bullying-ului să devină o problemă socială în mediul școlar.
Pe fondul acestei creșteri alarmante a fenomenului de bullying în societate, proiectul Melci fără casă își propune să aducă în atenția publicului acest aspect prin conștientizare punând în scenă spectacolul de teatru, urmat de o dezbatere publică. În cadrul evenimentului City Celebration/Celebrarea orașului, Asociația Stindart, prin proiectul Melci fără casă, încurajează participarea la ateliere de teatru pe tema bullying și a discriminării. În mediul educațional, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Henri Coandă, Asociația prin proiectul Melci fără casă organizează ateliere de joc de rol ca mijloc de educare a tinerilor liceeni privind nevoile persoanelor cu dizabilități și a impactului bullying-ului asupra persoanelor vulnerabile. De asemenea, promovează incluziunea, diversitatea și toleranța în instituțiile de învățământ și în societate.
Asociația Stindart are drept scop producția de spectacole teatrale, organizarea de evenimente și expoziții culturale pe diverse teme care să ajute la conștientizarea de către publicul larg a unor probleme sociale, culturale și de mediu. Primul proiect al asociației a fost Dumnezeu nu se uită la meciuri. A produs și a pus în scenă, piesa cu același nume scrisă de Teo Spătaru, în viziunea regizorului Anda Drăgan, în trei lăcașuri de cult din Timișoara. A fost finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Cel de-al doilea proiect s-a numit Pariez că îți pasă!, a produs și a pus în scenă piesa de teatru Dumnezeu nu se uită la meciuri într-o viziune nouă, adaptată pentru publicul tânăr, de către regizorul Traian Șoimu, și a avut în desfășurare și realizarea unui sondaj despre impactul jocurilor de noroc în rândul tinerilor din Timișoara. Proiectul a fost finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Cel de-al treilea proiect a fost Pariez pe s(u)port a prezentat spectacolul Dumnezeu nu se uită la meciuri în 4 licee și o universitate din Timișoara. A organizat ședințe de introducere în psihodramă, provocându-i pe liceeni și studenți la o mai atentă cercetare interioară, mai obiectivă a propriei persoane. Finanțat de Fundația Alber cu sprijinul Vivalia. Fiecare spectacol al asociației a fost urmat de câte o dezbatere publică cu specialiști în domeniul adictiilor, jurnaliști, preoți și psihologi.