Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Lost Tapes

Perioada
septembrie - noiembrie 2022
Suma solicitată
122.300 lei

Lost Tapes are ca obiectiv susținerea scenei alternative a orașului Timișoara și continuarea  cercetării și valorificării compozițiilor muzicale nepublicate până în prezent. Programul constituie o  continuare și dezvoltare firească a proiectului pilot Lost Tapes, implementat ân 2021-2022, având ca principal rezultat lansarea unui triplu vinil cu muzica nepublicată. Programul unul complex bazat pe producerea și lansarea unui album disc vinil care va conține muzica „pierdută”, a 10 trupe rock alternativ din perioada anilor 90-2000 din Timișoara, piese, trupe și artiști ce nu a fost incluse în primul album, dar de aceeași valoare incontestabilă pentru identitatea culturală timișoreană, dar și pentru comunitatea timișoreană. Componentele programului sunt unele integrate, pentru o revitalizare a scenei alternative a Timișoarei, prin valorificarea potențialului pieselor nepublicate, care fac parte din patrimoniul cultural imaterial al Timișoarei.

Programul debutează cu cercetarea, identificarea și selecția înregistrărilor a unor trupe rock alternativ și artiști din perioada 90-2010 din Timișoara, care nu au fost publicate și lansate, precum: SART, Brigada Artistică Urbană, Implant pentru Refuz. După finalizarea procesului de selecție, toate înregistrările vor fi masterizate de către o firmă specializată  pentru a obține cea mai bună calitate audio. Produsul muzical masterizat va fi trimis către o companie de presat viniluri pentru producerea unui album în 500 de exemplare, fiecare exemplar va conține 1 vinyl.

Pe parcursul celor 4 zile de evenimente, peste 1000 de persoane vor intra în spațiul Casei Tineretului pentru evenimentele propuse. De asemenea, se vor realiza înregistrări video cu concerte live cu 5 trupe/artiști care apar pe album și vom publica un fanzin dedicat fiecărei trupe și două editoriale.Asociația Noi Re-Creăm este o asociație activă în mediul cultural și educațional din Timișoara. Asociația a reușit să dezvolte în cei opt ani de la înființare o comunitate locală a artizanilor și designerilor de obiect – sub numele de Artisans Bazaar (numele provine de la evenimentele dedicate organizate de 5 ori pe an) și Timișoara Design Days (2018-2020, 3 ediții). Noi Re-Creăm este un nume legat de activitățile de street art, având în portofoliu proiectul Umbrele pe Cer (umbrelele colorate de pe strada Alba Iulia, Street Art Painting).

 


Distribuie
Este utilă această pagină?