Programul La Pas urmărește valorificarea patrimoniului gastronomic prin respectarea unor principii specifice mișcării de slow-food (bun-curat-etic), dezvoltarea competențelor de consum responsabil în rândul tinerilor, promovarea practicilor sustenabile pentru organizarea evenimentelor culturale, încurajarea de politici publice care să favorizeze modele de dezvoltare sustenabilă și o cultură a sustenabilității în rândul cetățenilor. Asociația CRIES dezvoltă complementaritățile necesare valorificării patrimoniului gastronomic local și integrării dimensiunii de sustenabilitate, subscriindu-se și Raportului Parlamentului European din 2014, referitor la patrimoniul gastronomic european, care statuează faptul că gastronomia face parte din identitatea noastră. Artele culinare reprezintă un vector de convivialitate și un moment important de sociabilitate iar experimentarea unei culturi gastronomice reprezintă o formă de schimb cultural. De asemenea, asociația urmărește unul dintre obiectivele.
La Pas/Slowing down este un proiect cu o dezvoltare graduală. Publicul este unul complex, trans-generațional, format din consumatori, producători artizanali și fermieri, organizatori de evenimente culturale, restaurante și cafenele interesate să introducă în oferta lor produse locale, autorități publice și este necesar să ne adresăm fiecărei categorii, în mod integrat, pentru că procesele complexe sunt necesar a fi susținute, fără nicio întrerupere a lanțului/rețelei producător responsabil, distribuitor, consumator, preparator etc. - inclusiv gestionarea deșeurilor și implicit diminuarea risipei.
Asociația CRIES subscrie Raportului Parlamentului European din 2014, referitor la patrimoniul gastronomic european, care statuează faptul că gastronomia face parte din identitatea noastră și este un element esențial al patrimoniului cultural european și o parte esențială a patrimoniului cultural al statelor membre. Artele culinare reprezintă un vector de convivialitate și un moment important de sociabilitate, iar experimentarea unei culturi gastronomice reprezintă o formă de schimb cultural.