Proiectul aduce la un loc profesioniști ai artelor, ai neurologiei și psihologiei alături de persoane din toate domeniile într-o călătorie de căutare, dezvoltare și transformare prin mijloace artistice multimodale (dans, pictură, artă video 360), în scopul de a aduce în atenția publică necesitatea reactivării conștiinței corporale. Douăzeci de persoane vor vizita expoziția-experiență Danstopic 360, zece vor participa la atelierele de cartografiere corporală. Șase persoane care suferă de boli degenerative precum Parkinson vor beneficia de ateliere tango - terapie, sub ghidajul unor specialiști calificați și sub supervizarea unor experți internaționali în domeniu.
Intervenții multimodale pentru stimularea conștiinței corporale răspunde la nevoia de conștientizare și exprimare a propriului corp, nevoie reală reliefată de perioada pandemică. Mișcăm ceea ce e static, blocat în propriile corpuri și facem loc experiențelor senzoriale. Dăm glas vocilor amorțite și ne lăsăm surprinși de universuri de imagine, mișcare, gândire și simțire ce se nasc din noi, ne folosim propriile corpuri cu blândețe, răbdare, dincolo de așteptări și presiuni sociale.
Proiectul răspunde unei nevoi care, în alte țări, este social instrumentată de profesioniștii din lumea dansului în colaborare cu terapeuți și cadre medicale. Prin abordarea multimodală (dans, video-art, evaluări științifice – medicale și psihologice), intervenția va reda rezultatele programului de dans pentru persoanele afectate de Parkinson într-o formă accesibilă, plăcută, potrivită scopului de popularizare și care o face pretabilă pentru educarea publicului larg.