Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Incubatoare de energie

Perioada
aprilie - noimebrie 2022
Suma solicitată
500.000 lei

Asociația La Figurat propune evenimente în cadrul Incubatoare de energie, urmărind să activeze spații publice din Timișoara, de la parcuri până la clădiri industriale abandonate, cu scopul reconversiei culturale. Intervenții temporare care vor crea un mediu unic – încurajând formele noi și inovative de exprimare artistică, în domeniul muzicii și artelor vizuale. Launmomentdat în parc aduce comunitatea locală mai aproape de muzica și arta contemporană. Scopul este de a familiariza publicul tânăr cu noile tendințe ale muzicii electronice și de a crește organic o comunitate. Activitățile includ pe lângă programul muzical, un pop-up fair, ateliere, proiecții de film, spectacole de teatru și dans și un târg de viniluri. The Secret Garden prezintă un eveniment de artă contemporană, organizat sub forma unei expoziții, o petrecere și un pop-up fair, susținând o comunitate diversă de artiști independenți, oferind vizitatorilor oportunitatea de a interacționa direct cu artiștii și de a descoperi o selecție largă de opere de artă la prețuri accesibile. Harababura Vintage face parte din filosofia trendurilor de sustenabilitate și vine ca un răspuns la nevoia de a reduce impactul negativ al oamenilor asupra mediului înconjurător. Harababura ia multe forme în comunitate, de la târg la magazin, dar înseamnă și impact social prin activitățile susținute în zona Banat. Harababura Vintage Fair reprezintă o fuziune între vechi și nou. Pe de-o parte, prezintă design contemporan, vestimentar, ceramică, sculptură, ilustrație, pe de alta, cultura vintage, muzică și viniluri. 

Sabotage este un festival despre cultura și muzica electronică din Timișoara. Festivalul se împarte în trei arii tematice: Music Arena (arena de muzică electronică, sound art, experiment), Knowledge Arena (arena de cunoaștere - workshop, discuții, conferințe) și Technology Arena (arena de tehnologie - instalații de artă, arte multidisciplinare, video proiecții, instalații interactive). O platformă care aduce laolaltă oameni din diferite domenii de expresie, cum ar fi DJi, producători de muzică, colecționari de casete sau vinyl-uri, muzicieni, ingineri de sunet, sound artiști, VJi și luminiști. Grupurile țintă sunt cuprinse între vârstele 20 și 35 de ani. Launmomentdat în curte înseamnă o serie de petreceri care promovează muzica electronică în locații nonconformiste, cum ar fi curțile unor foste fabrici industriale.  Sit+Read Artbook Fair este un eveniment anual care aduce laolaltă atât artişti contemporani, cât şi publicişti independenţi locali, naţionali şi internaţionali, care vor prezenta timp de trei zile, publicaţii de artist, romane grafice, fanzine, benzi desenate, ilustraţii şi afişe, având ca obiectiv promovarea tiparului independent. 

Asociația La Figurat reprezintă o inițiativă locală care susține muzica electronică și arta contemporană în Timișoara. Asociația beneficiază de o echipă dinamică, dedicată, cu 7 ani de experiență profesională în organizarea și planificarea evenimentelor în Timișoara. Asociația are drept scop crearea cadrului organizatoric și legal de desfășurare a unor evenimente culturale și a unor activități artistice. Unul din cele mai importante obiective ale organizației este dezvoltarea unor noi categorii de public pentru muzica electronică și arta contemporană, creșterea consumului de cultură în rândul tinerilor. 


Distribuie
Este utilă această pagină?