Scopul programului este de a promova scrima în rândul locuitorilor orașului Timișoara și de a descoperi copii cu abilități pentru marea performanță. Vom organiza un stagiu de pregătire centralizat, un concurs de selecție pentru participarea la campionatele naționale, vom facilita participarea la campionatele naționale de copii a sportivilor înscriși în anul 2021 și vom oferi un cantonament, în parteneriat cu ACS Atlas Invictus, sportivilor de la ACS Floreta Timișoara care se clasează în primii 10 la campionatele naționale. De asemenea, vom oferi serii de antrenamente de inițiere.
În prezent, ora de sport de la școală a devenit aproape opțională pentru copii. La început, copiii care vin în sala de scrimă au dificultăți în a face chiar și exercițiile simple de alergare. Vrem să ne folosim experiența pe care o avem în scrimă pentru a educa copiii și părinții în ceea ce privește importanța mișcării fizice regulate. Dictonul minte sănătoasă în corp sănătos se aplică perfect în scrimă. Scrima este un sport complet care dezvoltă atât mintea cât și organismul, reușind să te mențină sănătos. Prin acest program minim 200 de copii și adulți vor experimenta scrima pentru prima dată. În plus, îi vom selecta pe cei cu abilități sportive deosebite pentru a-i îndruma spre marea performanță. La finalul proiectului, vom evalua și selecta copiii cu potențial pentru acest sport, dar și vom purta un dialog cu părinții pentru ai ajuta să înțeleagă complexitatea acestui sport. Vom oferi antrenamente de scrimă atât pentru adulți cât și pentru copii.
Scrima din Timișoara are o istorie, și anume prima medalie de aur olimpică la acest sport din istorie a fost câștigată de Ionel Drâmbă la Jocurile Olimpice de Floretă în vara anului 1968. După o perioadă de întrerupere, în anii 1990, la CSU Politehnica, a fost reînființată secția de scrimă. Au urmat participări la competiții naționale și internaționale. ACS Floreta Timișoara s-a înființat în anul 2015, fiind singurul club privat de scrimă din oraș. Drumul spre performanță este programul nostru, însă va păstra în continuare clase de scrimă pentru amatori, asigurând astfel continuitate pentru cei care în urma proiectului doresc să practice scrima în continuare, dar și pentru a permite și altor doritori să încerce acest sport. Competițiile pentru amatori reprezintă o oportunitate pentru a încuraja practicarea sportului, dar și de a construi noi comunități în jurul scrimei. Prin creșterea vizibilității acestui sport la nivel de amatori vom putea atrage finanțări și în anii care urmează pentru organizarea anuală a unei competiții de amatori.