Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Impuls/DansNomad

Perioada
septembrie 2022
Suma solicitată
142.700 lei

DansNomad își propune să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și  formarea de public nou în rândul comunităților din orașele Lugoj, Jimbolia și Sânnicolau Mare. Explorarea surselor vii de inspirație din realitatea socială și cotidiană a orașelor Lugoj, Jimbolia, Sânnicolau Mare și restituirea lor în comunitate sub forma performance de tipul real time composition și a scurtmetrajelor de dans. Timp de 4 zile (în  fiecare oraș), cei 11 artiști (un coregraf, 6 performeri, 2 muzicieni și doi artiști multimedia) vor alcătui  o echipă interdisciplinară de research și se vor deplasa în orașele vizate. Prin interacțiunea cu alte comunități, artiștii vor lua contact direct cu o realitate pe care le vor folosi ca  sursă de inspirație pentru o parte dintre evenimentele pe care le vor susține. Vor învăța să cunoască și să se adapteze unui alt tip de public față de cel cu care interacționează în viața artistică obișnuită. Proiectul constituie un context pentru ca artiștii care activează în orașe mari precum Timișoara și București să își îndrepte inițiativele și către comunitățile mici.

Contextul de interacțiune între comunitățile orașelor vizate de proiect și dansul contemporan prin intervenții performative în spațiul urban, spectacole de dans invitate, proiecții de film de dans, organizarea și susținerea unor ateliere de  teatru-dans pentru copii și adolescenți și ateliere multimedia pentru adolescenți. Locuitorii orașelor vor avea oportunitatea de a intra în contact cu dansul contemporan fiind încurajați astfel să își  formeze și exprime preferințele și opiniile cu privire la activitățile în care vor fi spectatori/participanți.

Echipa artistică va lansa discuții cu spectatorii prin care să le provoace acestora simțul critic, încercând simultan să le furnizeze informații despre dansul contemporan, arta performativă ș.a.m.d., dar și să afle impresii despre oraș prin intermediul percepției locuitorilor. Unfold Motion este singura organizație de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa în  2013 de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic, asociația se implică activ prin proiectele sale în peisajul cultural din Timișoara și din România și este un reper al sectorului coregrafic românesc. 


Distribuie
Este utilă această pagină?