Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2021

Împreună pentru Sportul Universitar UVT 2021

Perioada
1 octombrie – 14 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
59.709 lei

Proiectul „Împreună pentru Sportul Universitar UVT 2021” sprijină secțiile Ciclism și Handbal în participarea acestora în Campionatele Naționale de Ciclism pe Pistă, respectiv Campionatul Național Divizia A la handbal feminin. Acest proiect vizează creșterea numărului de susținători ai clubului CSU Universitatea de Vest din Timișoara, promovarea sportului timișorean la nivel național, creșterea implicării comunității în sportul universitar și al sportului universitar în viața comunității, promovarea voluntariatului sportiv și contribuirea la creșterea unor viitori specialiști în domeniul sportului, promovarea sportului în rândul copiilor și tinerilor, precum și creșterea performanțelor sportive ale secțiilor sportive incluse în proiect. Miza este, de asemenea, implementarea conceptului de student-sportiv („student-athlete”).

Clubul Sportiv Universitar „Universitatea de Vest din Timișoara” are obiectivul ca sportivii clubului, care au obținut recent rezultate bune la Campionatele Naționale de Ciclism pe Șosea, inclusiv titluri de campioni naționali, să aibă cele mai mari șanse pentru a performa pozitiv și la Campionatele Naționale de Ciclism pe Pistă, unde participă cu sportivi seniori, tineret și juniori. Proiectul include și un cantonament pentru pregătirea pe velodrom, în Plovdiv, Bulgaria, același velodrom pe care are loc și competiția națională.

Handbalul este un sport cu mare tradiție în Timișoara, handbalul feminin timișorean fiind o perioadă lungă de timp un etalon la nivelul handbalului românesc. Proiectul susține singura echipă de handbal-senioare din Timișoara în parcursul ei în Campionatul Național Divizia A.


Distribuie
Este utilă această pagină?