Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Hundred Up

Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
24.975 lei

Hundred Up este un proiect artistic interactiv, cu caracter educațional, structurat în două registre, respectiv o lucrare de artă ce constă într-o instalație de tip murală realizată împreună cu elevii unei școli generale, urmând ulterior sa fie deschisă publicului larg pentru vizitare și receptare, și o serie de workshopuri de istoria artei şi de introducere în arta contemporană, cu adresabilitate elevilor. Acest proiect organizat de Asociația Culturală Baraka Artist se va realiza în colaborare cu Școala Generală Nr. 30, iar locația de desfășurare a activităților propuse va avea loc în incinta școlii sus menționate.

Proiectul se va desfășura în perioada 17-19 februarie 2023, iar în contextul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii va avea loc vernisajul muralei realizate ce va fi deschis publicului larg. În următoarea perioadă, respectiv 20-28 februarie 2023, va presupune susținerea conferințelor sub forma unei serii de workshop-uri pentru elevi care se vor axa pe înțelegerea artei și culturii, creșterea accesului și participării acestora la viața culturală, învățare estetică, și se va sublinia rolul important al proiectului „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023” pentru comunitate și evoluția orașului. Astfel proiectul reușește să crească implicarea elevilor, să contureze o identitate interculturală şi interdisciplinară a actului artistic românesc contemporan, cu precădere cel timişorean, promovând nivele înalte de gândire care trec peste învățarea altor subiecte curriculare, dar și peste viața dincolo de școală.

Proiectul are ca scop interacțiunea și conectarea dintre mediul artistic și publicul larg, în special prin intermediul intenției de a dezvolta o intervenție artistică într-o notă colaborativă, desfășurată într-un cadru neconvențional - școala gimnazială cu clasele I-VIII, prin realizarea workshop-urilor dedicate elevilor. Coordonatele principale ale acestui proiect sunt orientate spre înțelegerea de către elevi a importanței artei și esteticii. Hundred Up reprezintă un catalizator important pentru impulsionarea și dezvoltarea unei viitoare generații cu o poziție relevantă față de cultură și de registrul artei contemporane. Obiectivele proiectului sunt angrenarea tuturor elevilor școlii în crearea instalației murale, vizualizarea de către publicului larg a lucrării în contextul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii prin susținerea workshop-urilor pentru elevi în perioada 20-28 februarie 2023, axate pe înțelegerea artei și culturii 


Distribuie
Este utilă această pagină?