Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Heritage of Timișoara: Architects

Perioada
8–13 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
116.200 lei

Patrimoniul imobil reprezintă una dintre principalele valori ale orașului, însă de multe ori atât clădirile istorice cât și personalitățile sau poveștile din spatele acestora sunt prea puțin cunoscute și promovate. Heritage of Timișoara: Architects, cea de a 5-a ediție a proiectului Heritage of Timișoara, are ca scop cercetarea și promovarea în rândul publicului larg a patrimoniului imobil al orașului, pornind de la șase arhitecți care au avut un impact major în dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a orașului.

Acest proiect se adresează mai multor grupuri țintă, de la specialiști în domeniu (arhitecți, istorici, ghizi) la actori importanți din domeniului cultural (artiști locali din diverse domenii) la autorități locale sau locuitori ai  Timișoarei și turiști. Pornind de la partea de cercetare și cartare premergătoare evenimentelor, de la poveștile celor șase arhitecți studiați, HoT: Architects deschide calea spre informare în ceea ce privește patrimoniul, în spațiul public, prin expoziții, vernisaje, instalații urbane, scurtmetraje, tururi ghidate, evenimente adresate copiilor, o serie de conferințe, precum și un simpozion pe tema patrimoniului.

Totodată, Heritage of Timişoara: Architects promovează diversitatea şi toleranţa. Cei șase arhitecți aleși a fi studiați anul acesta (Lipót Baumhorn, Ede Reiter, Albert Kraus, László Székely, Martin Gemeinhardt, Jakab Klein) provin din medii și realități diferite, fiind reprezentativi caracterului multicultural specific regiunii Banatului istoric.


Distribuie
Este utilă această pagină?