Promovarea creaţiei artistice studenţeşti și independente, ca formă de exprimare culturală, facilitarea accesului studenţilor și tinerilor la actele culturale alternative prin crearea și promovarea de proiecte educative cu caracter alternativ din spații neconvenționale. Realizarea unor serii de ateliere într-un cadru non-formal în domenii creativ- culturale pentru studenți și tineri, cu un caracter interdisciplinar, care tind să atingă tehnici și tehnologii din trecut cât și noile media, în incinta Casei de Cultura a Studentilor din Timișoara, în vedere dezvoltarii spatiului ca un hub cultural.
Programul Grădini Interdimensionale se raliază la conceptul general al evenimentului de deschidere prin facilitarea unui public cât mai larg în zona experimentarii personale cu diverse medii clasice în domeniul artelor vizuale și performative într-un context underground. Proiectul comisionează acte artistice către publicul prezent într-un cartier defavorizat, cartier istoric Iosefin, încurajând colaborări interdisciplinare între artiștii locali, naționali și internaționali. Aduce laolaltă artele grafice, performative, artele spectacolului,muzică construind un dialog cultural, necesar în contextul Capitalei Culturale. artele plastice,vizuale și performative. Un alt aspect al conceptului este exercitarea gândirii critice și creative din cadrul atelierelor și valorificarea obiectului artistic prin relația sa cu lumina „Ta”, ținând cont de tema principală a programului cultural pentru Capitală Culturală 2023, Luminează orașul prin tine.
Latura educațională construită prin dialogul dintre elevii de la Liceul de Arte Plastice și cei de la Colegiul Bănățean, împreună cu coordonatorii atelierelor susținute în perioada evenimentului, dezvoltă competențe extinse, aceștia parcurgând un exercițiu complet în artele ceramice, de la modelarea lutului până la gravarea linoleumului. Partea educațională este prezentă atât în dialogul dintre elevii de la Liceul de Arte Plastice, de la Colegiul Bănățean și coordonatorii atelierelor, cât și în procesul practic de aplicare a tehnicilor prezentate/facilitate în cadrul atelierelor. Proiectul pune la dispoziția publicului o expoziție cu vernisaj în Spațiu Expozițional B8 , ateliere de ceramică, linogravură și sunet precum și două spectacole de teatru, două concerte muzicale, lectură publică de poezie însoțită de suport audiovizual și un performance. Toate activitățile dedicate proiectului se desfășoară în diferite spații ale Casei de Cultură a Studenților din cartierul Iosefin.