Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Ghid de alergare | STEPS

Organizator
CS Alergotura
Perioada
1 iulie 2024-11 noiembrie 2024
Suma solicitată
125.000 lei

Studiile din domeniul sănătății demonstrează că activitatea fizică regulată, cum ar fi alergarea, poate îmbunătăți semnificativ sănătatea mintală, încrederea în sine, îmbătrânirea sănătoasă și calitatea vieții. Proiectul Ghid de alergare | STEPS este pentru/despre a promova un stil de viată activ prin organizarea de evenimente sportive necompetiționale si competiționale care să încurajeze practicarea activităților fizice si sportiv în Timișoara. Turele de alergare săptămânale propuse combinate cu momentele de vizitare a obiectivelor de interes turistic aduc un plus de valoare. Evenimentele propuse de Alergotură sunt cu participare libera si gratuita și sunt adresate publicului larg, copii sau adulți.

Cursele cronometrate din cadrul principalului eveniment STEPS - Timișoara City Marathon 2024 – powered by Politehnica vor servi ca obiective de integrare în comunitatea locală de alergători, dar și oportunitatea de a atrage timișorenii, și nu doar ei, pentru un stil de viată activ și sănătos. Organizatorii nu propun doar curse de alergare, ci și antrenamente regulate, dar și acoperirea unei părți din contribuția de participare sau oferirea de gratuități pentru persoanele care participă în mod consecvent la activitățile propuse prin proiect. Prin atragerea unui număr important de participanți se dorește activarea și educarea prin sport a participanților, fără discriminare, servind scopului/misiunii pentru care Alergotura s-a înființat: sport accesibil pentru toți!

CS Alergotura este o organizație independentă, reprezintă o comunitate cu 200 de membri, care iubesc alergarea, stilul de viată activ și doresc să se implice voluntar în dezvoltarea spiritului civic în cadrul comunității locale. Din anul 2015, clubul a organizează anual o serie de evenimente sportive: Timotion: Timișoara se mișcă!, eveniment caritabil organizat in parteneriat cu Fundația Comunitară Timișoara, prin care se susțin ONG-uri locale (2024-ediția a 10-a); Tura Licuricilor, eveniment de alergare nocturnă, gratuit, organizat anual în preajma Zilelor Timișoarei (ediția 9); Timișoara City Marathon, eveniment care adună la start alergători profesioniști, și amatori ediția a 8-a; Team Up & Run, eveniment urban de alergare în echipă (ediția a 7-a). Evenimente de alergare în natură: La Petrovaselo în vie, ediția a 9-a, Pe un picior de Plai, realizat în parteneriat cu festivalul Plai, ediția a 8-a. Clubul Alergotura a organizat în 2019, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport Timiș, Turele de cultură, ocazie de vizitare a siturilor istorice din județul Timiș și de practicare a alergării de tip trail run. CS Alergotura a beneficiat în 2021-2023 de finanțare prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a 2 proiecte sportive AlergoFest- 2023, PROACTIV și 1 program AVEnturi URBane – descoperă orașul În alergare – AVE URBI, toate obiectivele fiind îndeplinite


Distribuie
Este utilă această pagină?