Centrul de Proiecte
Timișoara
Tineret

Gen Clubs & Talks

Perioada
10 iunie-8 noiembrie 2024
Suma solicitată
100.000 lei

Gen Clubs & Talks este despre nevoile de apartenență, participare și educație non-formală ale tinerilor, oferindu-le acces la 10 cluburi tematice și trei conferințe cu influenceri. Proiectul urmărește să încurajeze participarea activă a tinerilor la viața democratică, să promoveze sănătatea mintală și bunăstarea, să deconstruiască stereotipurile și să încurajeze dialogul intercultural. Obiectivele proiectului includ organizarea a 10 cluburi tematice pe termen mediu, asigurând informarea și educarea a peste 150 de tineri și inspirarea a cel puțin 600 de tineri prin conferințele de tip TED Talks , precum și lansarea unei broșuri conținând programul educațional pe baza cluburilor tematice.

Proiectul include cluburi de ecologie și politice, relevante pentru dezvoltarea înțelegerii, a cunoștințelor și participării tinerilor la dezbateri, prezentări, bune practici despre schimbările climatice și provocările democrației (inclusiv dezvoltarea Inteligenței Artificiale și cum poate influența procesele democratice și dezvoltarea gândirii critice). Conferințele de tip TedTalks vor aduce în fața tinerilor experți și influenceri de la nivel național, care vor aborda provocări actuale ce țin de participarea tinerilor (în special în an electoral, dar nu numai), de drepturile omului și echitate socială și sănătatea și bunăstarea tinerilor.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este un ONG condus de tineri, înființat în anul 1990, fiind o organizație umbrelă pentru alte organizații de tineret din regiune. Cu 32 de organizații de tineret membre, FITT deține și administrează Casa Tineretului din Timișoara, care deține Certificatul de calitate pentru centre de tineret din partea Consiliului Europei, fiind singurul centru de tineret din România cu această certificare și unul dintre cele 15 de pe întreg continentul. FITT implementează programe și activități dedicate tinerilor,  pentru membri ai comunității cu vârste între 14 și 35 de ani, concentrându-ne pe promovarea drepturilor omului și a cetățeniei active, dezvoltarea competențelor acestora și, transversal, încurajarea participării tinerilor. FITT este Centru de informare Europe Direct având ca obiectiv principal facilitarea unei
interacțiuni directe între cetățeni și Comisia Europeană și este, de asemenea, membră Trans Europe Halles și Culture Action Europe.


Distribuie
Este utilă această pagină?