Proiectul propune o instalație arhitecturală sub forma unui teren din gazon natural, situată la intersecția dintre activarea comunitară și arta participativă. Este o platformă de interacțiune socio-culturală și un spațiu de întâlnire a vecinelor și vecinilor din cartierul Fabric. Terenul va găzdui în perioada a zece zile mai multe evenimente realizate de diverse platforme și asociații culturale, (invitate prin parteneriatele atașate sau selectate în urma unui apel deschis), ce propun diverse procese colaborative și co-participative de acțiune și intervenție în spațiul public precum teatru forum, film documentar, concerte, ateliere pentru copii, tineri și adulți și alte evenimente organizate ad-hoc.
Se va organiza cea de-a treia ediție a unui campionat de fotbal amator cu echipe mixte, non profesioniste, formate din vecinele și vecinii cartierului Fabric, un eveniment extrem de popular încă de la prima ediție. Turneul nu este o competiție sportivă, iar fotbalul este doar un pretext pentru a da o voce oamenilor care trăiesc în cartierul Fabric. Este o sărbătoare a vecinilor, locuitorilor și prietenilor din cartier, într-o celebrare a diversității sociale și culturale. Întreg proiectul are un caracter de consolidare și continuitate ale unor activități și acțiuni începute în contextul Timișoara Capitală culturală Europeană 2023, alături de diverși parteneri instituționali și ONG-uri, prin care se permite negocierea spațiului public, solidaritatea și auto-organizarea, precum și punerea în practică a unor noi forme de convivialitate sau schimburi diferite de bunuri și idei.
Asociația Casa Iakab Toffler este o inițiativă a locatarilor din imobilul omonim situat pe Strada Constantin Titel Petrescu nr. 4, din Timișoara, fiind înființată cu scopul generării unor noi forme de interacțiune socială între vecinii actuali ai edificiului, într-o relație directă cu conceptul de locuire - de la dimensiunea sa fizică până la cea simbolică. Într-un context locativ problematic, dominat de un fond imobiliar deteriorat și un patrimoniu arhitectural în continuă degradare, asociația își propune să dezvolte mecanisme de cooperare și structuri colaborative de lungă durată, ce au ca finalitate îmbunătățirea vieții și a locuirii la comun, atât pentru membrii micro comunității casei, dar și pentru vecinii cartierului Fabric din Timișoara. Pe lângă stimularea interacțiunii cu spațiul locuit, peisajul urban și cel cultural, asociația își propune, în mod sustenabil și cu grijă pentru mediul natural și cel construit, să impulsioneze dinamica socială, apartenența la cartier, întărirea relațiilor între micro comunități și a celor de vecinătate, promovarea identității fiecărei persoane din comunitatea sa ca parte a unui ecosistem urban, înlăturarea tuturor formelor de discriminare culturală, rasială, etnică, religioasă sau sexuală, schimbul multietnic și cultural, laolaltă cu promovarea și valorificarea patrimoniului material și imaterial al cartierului Fabric.