Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Fluid

Organizator
Artouching
Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
20.790 lei

Fluid propune un circuit artistic dinamic care urmărește crearea unui context de dialog între comunitatea artistică independentă din Timișoara și comunitățile locale, pentru a pune în discuție formele contemporane de exprimare artistică, la nivel local, național și internațional. Axat pe trei componente principale, acoperind un mix de medii și direcții artistice, atât digitale cât și analogice, proiectul este structurat în jurul unei serii de activități interactive și participative cu scopul de a familiariza publicul timișorean cu diferite manifestări artistice.

Astfel, cele trei direcții sunt reprezentate de: ecologie/reutilizare; schimb simbolic de obiecte uzate și un workshop de upcycling; artă digitală și new media - eveniment de tip expoziție cu artist talk, expoziții din care una de animație cu 2 artiste internaționale invitate și 1 de artă digitală dedicată generației emergente reprezentată de tineri artiști locali și internaționali cu vârste între 18 și 30 de ani, selectați în urma unui apel deschis - Live Coding - 1 workshop de live coding dedicat studenților de la Facultatea de Arta din Timișoara și publicului interesat, având ca scop familiarizarea acestora cu tehnicile și tendințele din arta digitală internațională. 1 performance de Life coding (concert cu proiecții video și programare în timp real). Evenimente susținute de artista portugheză Earth to Abigail (Mynah Marie). 

Fluid vizează un dialog informal și prietenos între artiști variați, activi în medii diferite și în spații geografice  diferite, cu publicul din Timișoara, prin intermediul unor evenimente interactive și participative, cu și pentru  public - evenimente gândite să implice direct nu doar vizitatori și public interesat, ci și public accidental, care nu interacționează neaparat cu arta în mod obișnuit și care poate astfel intra într-un contact mai  transparent și prietenos cu mediile culturale și, în mod special new media și concepte legate de ecologie și  upcycling. Proiectul își propune să activeze atât zone variate din spațiul orașului (zone publice sau de tranzit, spații alternative, spațiu universitar) printr-un circuit de evenimente publice targetate nu doar către  publicul (workshopuri, expoziții și întâlniri în comunitate), ci și artiștilor în devenire, respectiv tineri sau  foarte tineri (prin sesiuni de sharing practice, artist talk, respectiv open call de arta digitală și atelier de live  coding). Un alt punct relevant este aducerea în dialog a unor agenți culturali și artiști din generații diferite  (18-40 ani) și medii variate (video, practici digitale, muzica, performance, upcycling), care pot contribui la  extinderea practicilor artistice și deschiderea unor noi colaborări transdisciplinare.   


Distribuie
Este utilă această pagină?