Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Fluid 2.0

Organizator
Artouching SRL
Perioada
7 mai-27 octombrie 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
50.000 lei

Fluid 2.0 este un proiect despre curgere, diversitate și colaborare. O călătorie experiențială din spațiul public spre conexiunea cu arta new media. Pornind din Parcul Uzinei, locul familiar cunoscut în comunitate sub denumirea Podul de Poveste, organizatorii vor implica participanții în descoperirea unui traseu de-a lungul Râului Bega, prin care să ajungă în platforma DIGITAL:CANVAS\.  oportunitatea de a experimenta artă digitală, de a cunoaște diferite moduri în care artiștii folosesc tehnologia. Cum poate să ajungă un trecător din parc într-o expoziție de artă new media? Organizatorii vor crea o nouă experiență artistică. Fluid 2.0 va valorifica resursele și experiențele acumulate în cadrul TM2023 cu scopul de a  consolida comunitățile artistice prin noile moduri de interacțiune cu publicul.

Pornind de la Podul de Poveste, explorarea creativității cu Livia Mateiaș. Apoi un meci de baschet antrenat de Adina Stoiedin devine încălzirea și pretextul pentru a descoperi o creație de artă digitală – generată de mișcările pe terenul de baschet și creată de Marius Jurca (13m10j). Explorarea florei din Parcul Uzinei și de pe malul râului Bega alături de Sabina Suru, într-un atelier de cyanotypie. Nu în ultimul rând, Un atelier de actorie alături de Ana Maria Pandele Andone. Toate aceste evenimente vor avea ca finalitate o vizită în cadrul platformei DIGITAL:CANVAS\ unde publicul va putea explora mai în detaliu arta new media într-o expoziție pregătită special pentru ei. Punerea în valoare a lucrării Liviei Mateiaș - H2O:Transition (creată anul trecut prin Bursa Energie!) și care va fi instalată temporar la Aquapic. Cu acest prilej,  Livia Mateiaș va face o mediere culturală pentru elevi, pornind de la această lucrare și tema circuitului apei în natură. Proiectul se va finaliza cu finisajul expoziției DIGITAL:CANVAS\.

Artouching este un studio de artă și design de tip artist run space, creat de Livia Mateiaș și Marius Jurca. Promovează arta digitală și un stil de viață ecologic, în armonie cu natura și implicarea în societate. Pentru aceasta, fondatorii au creat platforma DIGITAL:CANVAS\ organizând o serei de expoziții, workshop-uri, performance. În deschiderea evenimentelor Opening+ TM2023, Artouching a organizat proiectul Fluid. De asemenea, Livia Mateiaș a inițiat proiectul Podul de Poveste și comunitatea Croșetăm Povești și Poduri, precum și proiectul Arta în comunitate, în parteneriat cu UAP Timișoara.


Distribuie
Este utilă această pagină?