Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Flight over Borders

Perioada
august - septembrie 2022
Suma solicitată
472.936 lei

Flight Festival este un festival de muzică, artă și tehnologie cu 3 ediții anterioare de succes. Festivalul a debutat în anul 2019, cu o participare de 30.392 de spectatori prezenți pe durata celor 3 zile de festival si un buget de 292.000 euro. Prima ediție a pus în scenă muzică (cu cei mai importanți artiști români și câteva nume de rezonanță internațională ale scenei muzicale precum ATB sau Brooks), componenta de film cu o tematica ”science, fiction and technology” coordonată de cunoscutul regizor român Cristian Mungiu (laureat cu Palm d”or în cadrul Festivalului de film de la Cannes), dar și experiențe cu diverse tehnologii imersive (VR, AR). 

Fundația Flight – Fundația Zbor (denumită în continuare Fundația Flight) este o  organizație non guvernamentală a cărei principală misiune este de a dezvolta evenimente culturale de anvergură care să prezinte publicului din regiune, preucm și din alte regiuni, acte artistice de calitate, să conecteze artiștii autohtoni cu alți artiști consacrați, asigurându-le astfel acestora accesul la rețelele naționale și internaționale de artiști. Prin evenimentele puse în scenă Fundația Flight își dorește să pună Timișoara pe harta internațională a actelor artistice din domeniul muzicii, artei (teatru, film, new media art) și tehnologiei. 

Fundația Flight organizează anual Festivalul Flight, eveniment aflat la a patra ediție care chiar și în contextul restricțiilor impuse de pandemie a reușit să atragă an de an între 15.000 și 30.000 de participanți (2019: 30.392 participanți, 2020: 14.887 participanți, 2021: 21.456 participanți ). An de an, pe lângă Festivalul Flight care are loc la final de august sau început de septembrie, fundația organizează în celelalte perioade ale anului multiple evenimente culturale în care comunitatea este implicată: vizionări de filme în aer liber, spectacole de teatru, școli de vară de leadership cultural,  concerte de muzică electronică și dezbateri pe tema implementării inovațiilor în tehnologie și impactul acestora în comunitate. 


Distribuie
Este utilă această pagină?