Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Flight Hidden Treasures II

Perioada
mai-iunie 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
99.900 lei

Flight Hidden Treasures II este un proiect de intervenție culturală care se află la intersecția dintre istorie, educație culturală și responsabilitate civică și care explorează cartierele orașului, zona ex-centrică a Timișoarei. Este un proiect crossectorial perfect adaptat moștenirii Timișoara Capitală Europeană a Culturii - un context care integrează arta în procese care țin de explorarea identității orașului, dar și care încurajează dezvoltarea economică, prin creșterea potențialului turistic al
orașului. Vor fi create 3 trasee distincte, ce vor fi parcurse într-un bus de tip double-decker- Flight Bus și care vor fi adresate unor grupuri diferite de beneficiari.

Proiectul construiește pe fundalul identității în transformare a orașului, o hartă de trasee de descoperire și cunoaștere a orașului, într un spirit al apartenenței locale, dar și europene. În epoca lumii plate a lui T.L Friedman- (în care distanțele sunt fluide), este mai urgent decât oricând să privim spre simboluri locale, să înțelegem care este construcția noastră identitară, prin ancorele locale care ne pregătesc, ne echipează într-un mod unic și autentic pentru viitor. Pentru a construi o moștenire culturală durabilă după anul 2023, Fundația Flight propune proiectul Flight Hidden Treasures II, construit în jurul conceptului de descoperire a Timișoarei periferiilor, a “istoriilor cu i mic”, nu a personalităților deja bine-cunoscute, ci a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse.

Categoriile de beneficiari sunt tinerii și copiii din cartiere, familiile de refugiați ucraineni, timișorenii care doresc să descopere o nouă perspectivă asupra orașului, precum și turiști care vizitează orașul. Flight Hidden Treasures II este construit pe nevoia de a înțelege mai bine orașul, atât de către timișoreni (de cei mai tineri și de adulți), de noii rezidenți ai orașului (comunitatea
ucraineană), cât și de către vizitatorii orașului nostru (în special în lunile de primăvară- vară). Se continuă prin această inițiativă, proiectul implementat pe parcursul anului trecut Flight Hidden Treasures, în cadrul căruia au fost dezvoltate 3 trasee turistice noi.

Fundația Flight – Fundația Zbor  este o organizație non-guvernamentală a cărei principală misiune este de a dezvolta evenimente culturale de anvergură care să prezinte publicului din regiune, dar și sosit din alte regiuni, acte artistice de calitate și să conecteze artiștii autohtoni cu alți artiști consacrați, asigurându-le astfel acestora accesul la rețelele naționale și internaționale de artiști. Prin evenimentele puse în scenă Fundația Flight își dorește să pună Timișoara pe harta internațională a actelor artistice din domeniul muzicii, artei (teatru, film, new media art) și tehnologiei.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?