Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Festivalul Internațional Timorgelfest 2021

Perioada
3–24 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
51.870 lei

Festivalul promovează arta muzicală contemporană prin interpretarea lucrărilor pentru orgă din repertoriul universal și național în maniera specifică contemporană, realizată de tineri organiști și organiști consacrați de  notorietate din lumea întreagă, pentru iubitori ai muzicii clasice.

Festivalul internațional Timorgelfest are printre obiective atragerea unui număr cât mai consistent de tineri către valorile muzicii universale și clasice. Colaborarea cu universitățile din Timișoara se coroborează cu ținta culturală și constituie una din motivările principale ale proiectului, aceea de atragere a tinerilor prin dialogul efectiv între tineri cu preocupări artistice diferite.

Festivalul performează prin caracterul lui internațional care se realizează prin colaborarea cu personalități de marcă din lumea muzicii de orgă din Europa. Sunt prezenți ca invitați mari personalități ale artei organistice din Europa precum: Jean Christoph Geiser (Eleveția), Thierry Mechler (Germania), Francesco Bongiorno (Italia), Franz Metz (Germania). De asemenea, laureați ai concursurilor de orgă din țară își găsesc un loc bun de afirmare. Programul este completat de prezentări ale orgilor din Banat în cadrul unei conferințe și a unei lansari de carte.

Foto: © Dana Moica


Distribuie
Este utilă această pagină?