Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Festivalul de Film Ceau, Cinema! ediția a 9-a

Perioada
mai - iulie 2022
Suma solicitată
150.000 lei

Festivalul de Film Ceau, Cinema! este un eveniment complex care pune mare preţ pe identitatea culturală,  multiculturalitate, pe promovarea tinerilor cineaşti, colaborări creative cu artişti locali și dezvoltarea de  abordări interdisciplinare, focus pe cinematografia românească şi europeană, facilitarea întâlnirilor şi  discuţiilor cu specialişti din domeniu, promovând educaţia non-formală. Este un festival care a creat o  tradiţie în cinematografia europeană la Timişoara, având alături o serie de parteneri culturali locali şi  naţionali, precum Institutul Francez, Centrul Cultural German, Institutul Polonez, Institutul Maghiar, Centrul  Ceh ș.a. 

Festivalul conectează mai multe evenimente: pre-evenimentele WarmUp Ceau, Cinema!, proiecțiile de film  din Secțiunea competițională, dedicată minorităților culturale din Banat, şi cele din Secțiunea  necompetițională, cu subsecțiunile: Filmele de la Grădina de Vară, Doc-minică, Retrospectiva Miklos Jancso,  Filme bănățene, Filmele din Piața Traian, Ceau, Junior!, Proiecții accesibilizate, Proiecții speciale,  Dezbaterile Ceau Cinema! despre Vaclav Havel, Pasolini și Voci feminine în cinematografie, Atelierele Ceau,  Cinema! (Atelier de actorie pentru tineri - Ceau, Cineva!, Atelier despre accesibilizare și incluziune, Atelier de  film documentar despre viața sălbatică, Atelier de creație afișe de filme pentru copii). 

Festivalul are loc în Timişoara (14-17.07.2022) și este dedicat publicului larg cu vârstă cuprinsă între 20 - 60  de ani (peste 7700 persoane), persoanelor nevăzătoare care au incluse în program proiecții accesibilizate (70  persoane), copiilor și tinerilor care participă la atelierele și proiecțiile dedicate (100 persoane), regizorilor şi  producătorilor de filme din România și străinătate (80 persoane). Ediţia a noua va fi una politică, într-un sens larg al termenului. O ediţie cu filme care vor reflecta şi vor  chestiona unele din problemele, crizele şi dilemele lumii contemporane. O ediţie mai activistă, mai  implicată, pentru că avem nevoie mai mult decât oricând să înţelegem dinamica vremurilor pe care le trăim.  Şi credem cu tărie că arta filmului are capacitatea să facă asta. Proiectul este realizat  Asociația Pelicula Culturală în parteneriat cu Asociaţia Marele Ecran, co-fondator al acestui festival, partener  implicat în toate etapele proiectului. 


Distribuie
Este utilă această pagină?