Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

Festivalul de Arte Marțiale și Sporturi de Contact din Timișoara

Perioada
iunie - septembrie 2022
Suma solicitată
111.436 lei

Artele marțiale și sporturile de contact au o istorie de peste 50 de ani în Timișoara, fiind reprezentate de sportivi care au obținut rezultate notabile în competiții naționale și  internaționale. În județul Timiș, există peste 100 de cluburi sportive în care activează peste 10.000 de sportivi  care abordează stiluri de luptă diverse precum  karate, box, lupte greco-romane, judo etc. Proiectul promovează maximum de capacitate sportivă aplicând principii din viață specific sportului precum un mod de a fi, de a gândi, tenacitate, disciplină.  Asociația Sport Record Original Festivalul de Arte Marțiale. 

Festivalul se va desfășura în Piața Libertății din Timișoara. Vor fi organizate standuri care vor fi plasate în semi-careu și organizate pe stilurile diverse din artele marțiale și sporturile de contat precum: karate, Ju Jitsu Brazilian, Kyokushin, Thai Chi, Judo, Kung, Fu, Krav Maga, Qigong, Karate, Kenjutsu, Lupte Greco Romane, Kick Box, Box, Aikido, Kendo. Vor exista și standuri ce vor prezenta metode utilizate în Kinetoterapie, psihologie sportivă și nutritie sportiva. Vizitatorii vor putea să își evalueze starea de sănătate, specialiștii le vor evalua postura, greutate ș.a, oferind sfaturi de nutriție și informații legate de psihologia sportivă. În cadrul festivalului, vor fi prezenți reprezentanți ai Poliției Locale care vor susține prezentări legate de violența și prevenirea acesteia în rândul tinerilor, precum și metode de prevenție a furturilor. 

Evenimentul propus are ca scop principal informarea cetățenilor despre beneficiile pe care sportul poate contribui la evoluția personală și profesională. Obiectivele urmărite sunt creșterea numărului de persoane înscrise în cluburile sportive, creșterea  numărului de persoane care adoptă sportul ca mod de viață și conștientizarea rolului educativ și formativ  prin artele marțiale a sporturilor de contact. Ne propunem atingerea acestor obiective prin intermediul evenimentelor propuse în cadrul proiectului: Ziua Artelor Marțiale și a Sporturilor de Contact, Cupa Sport  Record și Gala Sport Record. 


Distribuie
Este utilă această pagină?