Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Fabrica de cultură

Perioada
1 februarie-15 iunie 2024
Suma solicitată
75.000 lei

Fabrica de cultură se adresează comunității educaționale vulnerabile de la Școala Gimnazială nr. 1 Timișoara, acolo unde învață cu preponderență elevi de etnie romă, cu resurse educaționale, culturale și materiale limitate, în colaborare cu Școala nr. 1 din Pancevo, Serbia.

Jocul Păcii Mondiale reprezintă un concept educațional inovator. Pe parcursul unei săptămâni, elevii experimentează jocul, rezolvă sarcini și provocări, asumându-și activ rolul desemnat. În săptămâna următoare jocului, elevii din Timișoara și Pancevo vor beneficia de ateliere de creație artistică (desen, pictură) coordonate de artistul visual Livia Mateiaș. Lucrările pe tematica Pacea Mondială vor constitui o expoziție comună (Timișoara - Pancevo) care va avea loc la Centrul de Proiecte din Timișoara.

Pentru o mai bună stimulare a creativității a elevilor, se vor desfășura ateliere de lectură și scriere creativă pornind de la autori pe tematica proiectului. Elevii vor scrie texte despre pace, democrație, drepturile omului (implicit și ale copiilor) pe care le vor prezenta în cadrul vernisajului expoziției Pacea Mondială.


Distribuie
Este utilă această pagină?