F-SIDES Crash Course este o serie de proiecții de filme regizate de femei care, timp de o săptămână, va prezenta și explica publicului general timișorean diverse concepte cheie din istoria și gândirea feministă. Seria de proiecții apare în continuarea unui proiect mai larg (F-SIDES Chapters), în cadrul căruia am dezvoltat o curriculă de studii de gen ilustrată prin film dedicată adolescenților din orașe cu acces redus la infrastructură culturală. Filmele au puterea de a ne ilustra și explica realități pe care nu le cunoaștem sau nu le înțelegem. Feminismul este unul dintre fenomenele pe care trebuie să le înțelegem într-un mod complex cât mai rapid, iar o călătorie prin film poate face asta. Așadar, nu am vrut să restricționăm oportunitatea de învățare și de a consuma filme de artă numai participanților cinecluburilor locale, dorim să aducem seria de filme unui public larg. Timișoara ca oraș magnet al regiunii este un pol cultural prin care aceste filme pot ajunge la un public divers, de toate vârstele, și în același timp să susțină creșterea publicului cinefil din oraș.
Asociația Room 2046 (Camera 2046) este un ONG care își propune să aducă egalitatea de gen și drepturile omului pe scena discuțiilor publice prin intermediul mediului audiovizual. Folosind filmul ca un instrument de educare și reprezentare, ne propunem să implicăm un public cât mai divers în activitățile și inițiativele noastre, familiarizând publicul cu concepte precum violența de gen, drepturi reproductive, autonomia asupra propriului corp și nu numai. Asociația își propune să prezinte în premieră în România cât mai multe proiecte cinematografice care tratează perspectiva femeilor, dar și să dea o voce femeilor din România pentru a-și spune propria poveste, prin ateliere, workshopuri, expoziții și evenimente dedicate. De la înființare, principala activitate a asociației a fost F-SIDES Cineclub, un cineclub bilunar dedicat exclusiv filmelor făcute de femei, acompaniate de discuții cu experți. Evenimentele au avut loc în București, Eforie Sud, Bacău, și Brașov, și au inclus parteneriate cu alte festivaluri de renume precum One World Romania, Festivalul Filmului Francez, Eforie Colorat, sau cu instituții precum Arhiva Națională de Film.
Asociația Room 2046, în parteneriat cu asociația Hey, Pisi!, a întreprins o cercetare de tip focus-grup despre hărțuirea stradală, rezultând serie de interviuri și o analiză publicate într-o revistă de tip zine distribuită gratuit în septembrie 2021 în București în locațiile partenere ale proiectului. De asemenea, colaborarea a avut ca rezultat o expoziție foto care analizează statutul și sentimentele victimelor hărțuirii stradale, expoziție care a fost vernisată la Eforie Sud în august, în cadrul proiectului Eforie Colorat, și la Apollo 111 în București, în luna septembrie. Asociația Room 2046 de asemenea a creat peste 50 de materiale editoriale originale publicate pe site, care contextualizează filmele și temele feministe abordate de acestea, pentru a fi mai bine înțelese de un public larg.