Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Experimentul Liceul Non-formal

Perioada
1 martie-30 septembrie 2024
Suma solicitată
74.983 lei

Teatrul Senzorial invită elevii din două licee ale Timișoarei într-o experiență transformativă și creativă în cadrul proiectului Experimentul Liceul non-formal. 40 de elevi vor avea oportunitatea să participe la un proces artistic pe o durată de 6 săptămâni, în perioada martie-iunie. Aceștia vor lucra împreună pentru a-și construi propriul lor spectacol de Teatru Senzorial.

Procesul de co-creație va fi coordonat de Sebastian Dobrescu, președintele Teatrului Senzorial din Timișoara. Experiența va fi una distractivă, antrenantă, dar și importantă pentru evoluția elevilor. Elevii vor participa la o programă compusă din minim 13 întâlniri, unde vor fi instruiți în metoda de Teatru Senzorial.

Metoda are potențial de educație non-formală și experiențială, experimentată și deja cu priză la sute de tineri din Timișoara, dar și din afara țării. Alături de elevi vor fi antrenați în tehnici de educație non-formală folosind metoda teatrului senzorial și angajați ai liceelor participante, precum și 30 de lucrători de tineret, pentru a susține dezvoltarea profesională a oamenilor care se implică în evoluția tinerilor.


Distribuie
Este utilă această pagină?