După realizarea benzii desenate în trei pagini Froissée în anul 2022, premiată la concursul Tinere talente de la Festivalul de bandă desenată de la Angoulême (Franța) – cel mai mare important festival de bandă desenată francofonă, Diana Vlasa s-a simțit încurajată să dezvolte proiectul într-unul editorial. Froissée, într-o manieră sensibilă și delicată, vorbește despre relația dintre o mamă și fiica ei, despre relația și atitudinea pe care cele două o au referitor la corpurile lor, și despre cum a crește comparându-se ca și copil, cu mama ei, o femeie adultă, afectează felul în care fiica se percepe pe sine. În numai trei pagini, în tehnica creioanelor grafit pe hârtie, proiectul a reușit să impresioneze prin sensibilitatea sa, și prin temă, universală (relația mamă – fiică), dar și totodată de actualitate. A impresionat prin abordarea relației pe care o persoană o are cu propriul corp și faptul de a se compara constant cu alții – situație mult prea des întâlnită în era rețelelor de socializare bazate pe conținut fotografic sau video.
În cadrul bursei, Diana Vlasa va dezvolta un nou proiect de bandă desenată, pornind de la atmosfera și de la tema relațiilor familiale abordate în proiectul menționat mai sus. Va realiza o dublă cercetare referitoare atât la relațiile inter-generaționale, cât și la conceptul de translatedness care va servi ca bază a proiectului. În proiectul Desprind petalele margaretelor, una câte una, Diana Vlasa va dezvolta un scenariu care tratează relația tată-fiică, dar și dinamica dintr-o casă inter-generațională, în care se regăsesc atât bunicii, cât și părinții și copiii. Acest tip de aranjament creează dinamici familiale unice, sensibile și care favorizează transmiterea atât a aspectelor pozitive ale vieții, cât și a trăirilor traumatice, uneori greu de pus în cuvinte.
Diana Vlasa este artistă și designer independentă. Lucrările ei sunt diverse și variază între identități grafice, filme de animație, ilustrații sau proiecte de bandă desenată. Lucrează atât digital, cât și tradițional, iar complementaritatea tehnicilor este o cercetare constantă în proiectele sale. Interacțiunile umane și intimitatea sunt axe care conduc demersul său artistic. Proiectele ei personale abordează tematici sociale complexe – o cercetare identitară și relațională. Este absolventă a HEAD, Genève și a Gobelins, Paris.
În 2022 a fost a doua laureată a Concursului Tinere Talente al Festivalului internațional de Bandă Desenată de la Angoulême pentru proiectul „Froissée”. A obținut, de asemenea, al doilea premiu Caran d’Ache 2022 pentru proiectul de licență „Des fleurs, des filles ou des garçons”, care i-a oferit oportunitatea unei rezidențe și expoziții în perioada mai - iunie 2023 în noile spații muzeale de la Lausanne. Pentru același proiect a obținut Premiul Töpffer pentru Tânăra Bandă Desenată 2022.