În anul 2023, Claudiu Cobilanschi a fost invitat de curatoarea Mirela Stoeac-Vlăduți/ Galeria de artă Meta Spațiu să reflecteze în mod personal și artistic asupra campusului politehnic timișorean, cu un focus subiectiv pe clădirile proiectate de arhitectul Duiliu Marcu, precum și Facultatea de Mecanică. A locuit o scurtă perioadă într-una din camerele căminului și a conviețuit, pe cât posibil, alături de studenții de acolo. În cadrul colaborării, Claudiu Coblinaschi a expus un film de 90 de minute. Claudiu Cobilanschi și colaboratorii săi au realizat că au nevoie de mai multe resurse pentru a putea continua sondarea unor subiecte care au apărut pe parcursului proiectului din 2023, derivând din cercetarea artistică cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea campusului.
Proiectul pe care și-l propune în cadrul Bursei Energie! este o nouă etapă de lucru, mai concentrată și mai bogată, perioada de lucru care va fi dedicată celor din campus, studenților, profesorilor, personalului administrativ etc. Claudiu Cobilanschi își propune să documenteze audio-video și să expună rezultatele muncii tot în cadrul campusului, ca prima țintă. Ca punct de plecare vor fi întrebări simple - ce înseamnă în 2024 locuire in comun, ce valoare are pentru intervievați căminul politehnic, campusul, cum este înțeleasă comunalitatea din acest loc, câtă individualizare există, ce ar trebui îmbunătățit etc.
Pentru Claudiu Cobilanschi acest gen de întrebări sunt valide pentru căutări socio-artistice, pentru a afla ce gândesc tinerii din comunitatea campusului, și nu doar ei. Un vector de curiozitate care face parte din programul de lucru al acestui plan este, pentru Claudiu Cobilnaschi, re-definirea accepțiunii de comunalitate în acest cadru restrâns de acțiune. Acesta consideră că, după experiența anului 2023, campusul Politehnicii din Timișoara este unul dintre cele mai reușite campusuri românești.
Claudiu Cobilanschi activează pe scena de artă contemporană la granița din ce în ce mai neclară dintre artă și media. Folosește, ca jurnalist, diferitele medii de expresie pe care arta i le pune la dispoziție în analizarea temelor socio-politice, iar ca artist observă și fructifică rezultatul acestora. Uzează de unelte și subiecte precum stereotipurile de gândire, mass-media și ego-casting, imigrare, sărăcie și precaritate - figurându-le prin tehnici specifice artei contemporane precum video, fotografia și performance-ul, instalatie si sculptură, cinematici super8, guerilla-publishing și poster bombing etc.