Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

DansNomad 2023 & Stagiunea de dans contemporan Timișoara, ediția a III-a/DINAM

Perioada
mai - noiembrie 2023
Suma solicitată
510.578 lei

Proiectul DansNomad contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din cartierele din Timișoara și județul Timiș acolo unde această formă de artă nu este încă populară. În 2023, proiectul propune să continue dezvoltarea relației cu comunitățile din localitățile vizate în 2022: Dumbrăvița, Jimbolia și Lugoj și să inițieze un dialog cu locuitorii din cartierele dormitor timișorene, în perioada 8-26 mai prin momente coregrafice în spațiul public, ateliere, spectacole invitate și proiecții de film de dans. Rezultatele proiectului vor fi prezentate între 27 mai-3 iunie 2023, la Timișoara, sub forma unei expoziții video (DansNomad Retrospectiv) și prin intermediul unui performance de dans (DansNomad Introspectiv). DansNomad conține și o componentă de cercetare a impactului proiectului în comunitățile vizate care va fi realizată de către dr. Mihaela Tilincă pe baza informațiilor colectate de către echipa artistică pe durata desfășurării proiectului. 

Stagiunea de dans contemporan Timișoara, ediția a III-a (DINAM) își propune să dezvolte noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să pună bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta, prin 10 spectacole de dans contemporan, 3 proiecții de film de dans, 10 ateliere dedicate profesioniștilor, 10 sesiuni Q&A și interviuri cu artiștii invitați. 

DansNomad 2023. Explorarea surselor vii de inspirație constituite de realitatea socială și cotidiană a localităților  Lugoj, Jimbolia, Dumbrăvița și a orașului Timișoara și Restituirea lor în comunitate sub forma performance-urilor  de tipul real time composition și a scurtmetrajelor de dans. Stagiunea de dans contemporan DINAM: Viziunea artistică a stagiunii de dans contemporan este caracterizată de  diversitatea abordarilor coregrafice care stă la baza procesului de selecție al spectacolelor și filmelor de dans. În  calitate de coregrafi, înțelegem complexitatea domeniului dansului contemporan și evoluția permanentă a  mijloacelor de expresie. Considerăm că este esențial ca publicul să aibă acces la o gamă cât mai variată de  spectacole de dans astfel încât să poată îmbrățișa și/sau accepta diversitatea și bogăția acestui domeniu. Prin intermediul celor două componente, Asociația Unfold Motion își propune consolidarea prezenței dansului contemporan și dezvoltarea de noi audiențe în Timișoara și județul Timiș. 


Distribuie
Este utilă această pagină?