Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Dans | Cunoaștere. Simțire. Acțiune | Hidrosfera în mișcare

Perioada
2 februarie-15 iunie 2024
Suma solicitată
91.200 lei

Dans | Cunoaștere.Simțire.Acțiune | Hidrosfera în mișcare este un proiect inițiat de Asociația Noi Re-Creăm și propune reinventarea spațiului școlar prin crearea unei lumi fantastice digitale, în conexiune cu activități de exprimare creativă prin mișcare și dans. Proiectul se va desfășura în perioada februarie-iunie 2024 în trei școli locale (Școala Generală nr. 30, Liceul Teoretic Special Iris și Centrul Școlar pentru incluziune culturală Constantin Pufan) și la Muzeul Apei, care devine temporar cuib de învățare creativă.

80 de copii vor participa la ateliere de mișcare și dans, ateliere de interacțiune digitală - cu instalație new media, seminar și masă rotundă, atelier creativ-performativ multimedia. Ulterior, elevii școlilor vor avea acces la o instalație Virtual Reality care promovează starea de bine și relaxarea, stimulează imaginația și creativitatea - elemente esențiale pentru procesul de învățare.

Activitățile propuse școlilor vor fi coordonate de specialiști din cadrul unor organizații locale și naționale active și specializate pe scena culturală locală și națională. Profesorii implicați vor oferi elevilor teme de reflecție legate de ecologie, lumea digitală și tehnologică, dar și teme de auto-reflecție și exprimare creativă. Obiectivul proiectului este ca, prin activitățile organizate, să reușească să îmbunătățească atmosfera în spațiul școlar, să contribuie la creșterea curiozității și creativității copiilor, dar și la îmbunătățirea relațiilor dintre elevi, dar și dintre elevi și profesori.


Distribuie
Este utilă această pagină?