Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

Competiția Timișoara Triathlon

Perioada
iulie 2022
Suma solicitată
60.000 lei

Proiectul constă în organizarea evenimentului sportiv Timisoara Triatlon pe data de 24 iulie 2022. Triatlonul este un sport compus din trei discipline/probe: înot, ciclism și alergare. Probele au loc fără  întrerupere, fiind legate între ele de tranziții și tot timpul cronometrate. Triatlonul este guvernat de Uniunea  Internațională de Triatlon. În Romania, Federaţia Română de Triatlon este singura autorizată să organizeze,  să conducă şi să controleze activitatea de triatlon. 

Competiţia Timișoara Triatlon este la prima editie si este organizata de clubul sportiv Ride Competition,  afiliat Federației Română de Triatlon. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Federația Română de  Triatlon, în baza Regulilor de competiţie ale Federatiei, conform normelor legale privind organizarea competițiilor sportive în aer liber în raport cu restricțiile impuse de legislația în vigoare privind combaterea  răspândirii COVID19. Organizarea în plan local a unui eveniment sportiv de anvergură națională sau internațională e în măsură să  genereze vizibilitate acestui sport în Timișoara și va cataliza intenția clubului de atragere și stimulare a  copiilor si tinerilor, a locuitorilor orașului în general, spre practicarea activităților sportive. 

Ne propunem organizarea unui  concurs anual de triatlon in Timisoara, singurul de o asemenea anvergură în  acest moment, cu potențial de a deveni un eveniment identitar pentru oraș și comunitate care să contribuie  la promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive în rândul populației, activând orașul cu energie, dar și posibilitatea de a atrage turiști care urmăresc competițile sportiveCu suportul autorităților locale, dorim să inițiem și să fixăm un mod de viață prin practicarea sporturilor în aer liber în spații dedicate. Finanțarea nerambursabilă solicitată prin prezentul proiect susține elemente principale ale bugetului  necesar pentru derularea evenimentului: acțiuni publicitare specifice proiectului, fond de premiere concurenți, costul furnizorilor de servicii externe (cronometrare, toalete ecologice, scenă, sonorizare, MC,  foto-video, podium etc.) 


Distribuie
Este utilă această pagină?