Mihai-Răzvan Grădină își propune în cadrul Bursei Energie! să își extindă și să își rafineze activitatea în ceea ce privește compoziția muzicală, cu un accent deosebit pe explorarea și utilizarea înregistrărilor de teren. Bursa îi va asigura lui Mihai-Răzvan Grădină accesul la resursele necesare pentru aprofundarea cercetării și dezvoltarea în acest sector inovativ al muzicii, permițându-i să explorez și să implementez tehnici noi. Mihai-Răzvan Grădină va dezvolta compoziții muzicale inspirate de atmosfera parcurilor importante din Timișoara, extrăgând esența sonoră a acestor spații. Tema îi va facilita descoperirea de noi modalități de exprimare artistică, integrând sunetele naturale în creații muzicale captivante. Artistul va transforma înregistrările în experiențe auditive care vor transportă ascultătorul într-o călătorie sonoră prin spațiile verzi ale orașului.
Demersul său este o cercetare care va continua un alt demers artistic. Mai exact, în cadrul unui proiect cultural inițiat de Heritage of Timișoara, Mihai-Răzvan Grădină a compus piesa Farbenkönigin pentru Muzeul Mühle. Procesul de creație pentru respectiva piesă a implicat utilizarea înregistrărilor ambientale din diferite locații verzi ale orașului, concentrându-se pe diversitatea sonoră pentru a evoca emoție și contemplare. A colaborat strâns cu artiști din cadrul colectivului Psihodrom pentru a integra elemente vizuale în performanța live, oferind astfel o experiență imersivă publicului.
Proiectul din cadrul bursei va face parte dintr-o inițiativă mai largă de a capta și transforma înregistrări din parcurile orașului în lucrări muzicale ce reflectă bogata istorie culturală a Timișoarei. Cercetarea de teren va extensivă, captând sunetele distincte ale Timișoarei, de la sunetele frunzelor până la zumzetul distinct al orașului. Înregistrările vor fi prelucrate și integrate într-o compoziția muzicală prezentată într-un concert live. Prin Cityscape in Bloom, Mihai-Răzvan Grădină va încerca să evidențieze sinergia dintre patrimoniul natural și cel cultural al orașului, creând o interpretare sonoră unică care să inspire și să sensibilizeaze publicul față de complexitatea peisajului urban timișorean.
Mihai-Răzvan Grădină are o pregătire tehnică la bază și a cultivat de-a lungul timpului o pasiune profundă pentru universul muzical și cel artistic, fapt care l-a condus natural spre scena muzicii electronice. Este co-fondator al formației We Are Creepz, înființată în Timișoara la anul 2012 împreună cu Tiberiu Vasilescu, și membru activ în colectivul artistic Psihodrom. Sub egida We Are Creepz, Mihai a contribuit la lansarea a două albume de studio Floating Teens, debutul grupului la casa de discuri Amdiscs în 2016, și Degringolada. Albumele au fost urmate de patru EP-uri, o serie de single-uri și un album de remixuri. Colaborările lui Mihai nu se limitează la aceste realizări; el a lucrat cu label-uri și platforme internaționale cum ar fi Amsterdam Dance Event, Project Mooncircle, Mad Hop și Moskalus, aducând contribuții valoroase și în domeniile compozițiilor pentru film și înregistrărilor ambientale, elemente frecvent integrate în creațiile lor. We Are Creepz a explorat și alte spectre creative prin proiectele secundare numite Grav și Tot Răul Spre Bine, oferindu-i lui Mihai oportunitatea de a experimenta cu noi stiluri muzicale. Prezența sa pe scena muzicală este subliniată de participarea la evenimente de prestigiu precum Electric Castle, Simultan Festival, Elevate Graz, și multe altele. Evoluția sa artistică nu doar că atestă implicarea sa în scena muzicală, ci și impactul pe care l-a avut în promovarea culturii muzicale
electronice contemporane.