Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Ciclismul | Un stil de viață verde și sănătos

Perioada
iulie-septembrie 2024
Suma solicitată
117.292 lei

Proiectul își propune să promoveze ciclismul ca stil de viață sănătos, ecologic și sustenabil pentru toți cei pasionați de mișcare. Organizatorii propun o serie de inițiative care se adresează atât copiilor, cât și adulților, sportivilor amatori și profesioniști. Cupa Pădurea Verde presupune organizarea unei competiții de ciclism deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Competiția are loc pe potecile din Pădurea Verde, amenajate și întreținute cu susținerea clubului. Scopul este de a atrage atât amatorii, cât și profesioniștii într-o competiție prietenoasă și să încurajăm pasiunea pentru ciclism. Ture săptămânale de ciclism propune alternative de deplasare verde prin organizarea de ture săptămânale de ciclism. O modalitate excelentă de a combina mișcarea cu transportul, contribuind astfel la sănătatea noastră și la protejarea mediului. Participanții pot explora împrejurimile, să se bucure de natură și să socializeze în timp ce pedalează. Demonstrație de ciclism și probe de îndemânare pentru copii în cadrul evenimentului Celebrarea Orașului/City Celebration. O ocazie de a încuraja copiii să descopere bucuria ciclismului și să se implice într-un stil de viață activ și sănătos.

ACS Velocitas este un club sportiv axat pe ciclism și triatlon, cu scopul de a încuraja performanța și de a promova un mod de viață activ și sănătos. Echipa clubului este formată din membri ambițioși și cu experiență în managementul sportiv și organizarea de evenimente. Prin proiectele sale, clubul a reușit să construiască o comunitate de cicliști pasionați în regiunea de vest a țării. Unul dintre obiectivele principale ale clubului este de a atrage copiii și tinerii spre sport. ACS Velocitas nu doar că participă la inițiative precum Win4Youth, dar organizează activități dedicate pentru tineret. Acestea includ evenimente speciale pentru copii la fiecare competiție, cum ar fi ateliere de creație, jocuri, activități distractive, mini concursuri și sesiuni de educație rutieră, implicând astfel întreaga familie și comunitatea în sport.

Clubul este de asemenea dedicat incluziunii persoanelor cu dizabilități motorii. De exemplu, la Cupa Max Ausnit, ACS Velocitas a amenajat un traseu special pentru sportivii paralimpici și a oferit asistență pentru participanții cu nevoi speciale. Sportivii paralimpici care au finalizat cursa
au fost recunoscuți și aplaudați, fiind un exemplu de perseverență și atitudine pozitivă.


Distribuie
Este utilă această pagină?