Ce-am avut. Ce ne-au dat este o cercetare artistică/documentară a fenomenului migranților și a valurilor de refugiați care au ajuns în România nu doar recent, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, ci și în ultimii ani. În centrul proiectului stă o punere în scenă a unui spectacol outdoor, jucată în Piața Traian din Timișoara, cu și despre destinele refugiaților, spectacol ce va porni de la istorisiri reale. Firul roșu care leagă povestirile este tensiunea dată de ce-am avut/ce ne-au dat, adică așteptările cu care au ajuns refugiații în țara noastră și ce li s-a oferit în realitate. Pentru că este important ca un număr cât mai mare de artiști tineri să fie implicați direct în proiect, pentru a fi confruntați direct cu problema refugiaților, vom opta pentru o producție-mozaic, pentru care vom oferi rezidențe de scriere: vom avea scene de aproximativ 20 de minute a 4 dramaturgi, montate de către 2 regizori cu 8 actori și/sau performeri și 3 artiști ai Școlii de Circ, aceştia din urmă adăugând și o componentă non-verbală spectacolului. În același timp dorim să ajutăm artiștii ucrainieni refugiați în țara noastră sau pe cei care poate se află în apropiere de Timișoara, peste graniță, astfel încât vrem să oferim, prin intermediul grupurilor dedicate refugiaţilor, oportunități de lucru pentru artiștii ucrainieni. Vom crea posibilitatea ca un număr de 2 artiști (doi dramaturgi sau un scriitor și un regizor) să vină și să se alăture proiectului la Timișoara, astfel încât o parte din spectacol să fie a lor.
Scopul Asociației Solidart este de a crea cadrul pentru un dialog constructiv între oameni, de a participa la formarea de comunități solidare, responsabile și conștiente, de a oferi încredere pentru implicarea activă a oamenilor în viața comunităţii prin organizarea de proiecte artistice, culturale, sociale şi educaţionale. Odată cu redeschiderea Teatrului Basca în cartierul Fabric am devenit și o platformă culturală menită să aducă vizibilitate locuitorilor și istoriei acestui cartier.
Dintre producțiile recente, asociația a realizat spectacolul Casa cu Maimuțe în parteneriat cu Asociația Prin Banat, proiect AFCN ce are ca temă microistoriile unuia dintre cele mai frumoase cartiere timișorene, cartierul Fabric. În 2021, Solidart a produs spectacolul Fluturii sunt liberi, finanțat prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Este primul spectacol de teatru din Timișoara accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități de văz și auz prin interpretare mimico-gestuală și traducere narativă şi i-a adus Teatrului Basca Premiul Consiliului Britanic la Gala Uniter în 2021. Tot în 2021 a avut loc primul pas înspre teatru în VR și astfel a apărut „Turnul#următorulnivel”, co-finanțat de Centrul de Proiecte, o producție unică în peisajul teatral românesc ce îmbină reușit dramaturgie contemporană românească cu filmări spectaculoase, imersive într-un sit de patrimoniu industrial.