Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Caravana TIFF Unlimited la Timișoara

Perioada
iulie 2022
Suma solicitată
75.000 lei

Caravana TIFF Unlimited este un proiect aflat la cea de-a 13-a ediție, inițiat de către Asociația pentru  Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film în 2010. Proiectul își propune susținerea și promovarea cinematografiei românești și promovarea și susținerea cinematografiei de artă și a  filmelor de calitate, dezvoltând și diversificând oferta culturală din toate orașele în care Caravana are  loc, printr-un eveniment cultural de înaltă ținută, cunoscut atât la nivel local, cât și național. 

Caravana TIFF Unlimited își propune să revină la Timișoara cu un eveniment special care se va întinde  pe 6 zile de proiecții de film a câte 3 filme pe zi, în două locații speciale atât în aer liber, cât și indoor. Publicul timișorean se va bucura de o serie de filme românești și străine, filme premiate la festivaluri  internaționale. Împreună cu secțiunea EducaTIFF vom organiza o serie de proiecții de filme pentru  familie și copii în weekend. Una din seri va fi animată de un cine-concert inedit - un artist muzical va  crea live muzica dintr-un film vechi, care va rula pe marele ecran din fața spectatorilor.  Printre filmele pe care ne propunem să le proiectăm, se vor regăsi filme românești noi – la care vor  participa membri din echipa filmului, pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul – dar și  filme străine, premiate la festivaluri locale și internaționale. 

Toate evenimentele din cadrul Caravanei TIFF Unlimited vor avea acces gratuit, adresându-se astfel  localnicilor de toate vârstele și din toate păturile sociale, dar și turiștilor - atât români, cât și străini -  filmele fiind subtitrate în limba română și nu dublate. Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) are o experienţă vastă în organizarea și derularea  unor proiecte culturale naționale și locale, precum Gala Premiilor Gopo (cel mai mare eveniment din  România dedicat premierii celor mai bune filme românești din fiecare an), Noaptea albă a filmului românesc  (ediția a 12-a în 2021), Alba Iulia Music and Film Festival (ediția a 9-a în 2021), ) APFR a inițiat încă din 2009  primul program de educație media și cinematografică - EDUCATIFF, adresat elevilor de cls. II-XII etc. APFR  este de asemenea partener în cadrul Festivalului Internațional de film Transilvania (TIFF).


Distribuie
Este utilă această pagină?