Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Cancerul, dragostea mea!

Perioada
octombrie - noiembrie 2023
Suma solicitată
80.150 lei

Proiectul Cancerul, dragostea mea este o monodramă ce își propune să aducă pe scenă  povestea impresionantă a Mioarei Grigore, o femeie curajoasă și dedicată care a transformat  Institutul de Oncologie într-un loc de speranță și susținere pentru cei afectați de cancer.  Echipă artistică este formată din Claudia Ciobanu (dramatizare), Raluca Alexandrescu  (scenografie), Mateea Marin (regie), și Mariana Tofan (actriță). Spectacolul explorează viața plină de lupte și  sacrificii a Mioarei și aduce în prim-plan momentele de suferință și de putere, inspirând publicul să  rămână puternic în fața dificultăților. Proiectul colaborează cu Radio Reșița, cel mai ascultat radio din Vestul țării, pentru realizarea unui spectacol de teatru radiofonic.

Conceptul central al proiectului cultural este de a aduce în prim-plan  o poveste reală impresionantă de curaj, sacrificiu și iubire necondiționată în fața unei boli  devastatoare. Viziunea artistică a acestui proiect constă în transformarea acestei povești reale  într-un spectacol monodramatic emoționant care să ajungă la inimile publicului. Spectacolul va folosi dramatizarea, scenografia și interpretarea pentru a recrea viața și  experiențele Mioarei Grigore, cu momente de suferință și de putere. Scenografia va fi construită  în jurul temelor legate de lupta cu cancerul, oferind o experiență vizuală captivantă.

Mesajul este de încurajare, de conectare la poveste pentru a putea descoperi propria forță interioară. Scopul este dea inspira și de a oferi speranță, indiferent de  obstacole. Spectacolul nu este doar o reprezentație teatrală, ci și o oportunitate de a omagia eroismul  Mioarei Grigore și de a inspira schimbări pozitive în viețile celor care se confruntă cu cancer.  


Distribuie
Este utilă această pagină?