Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

C.R.E.D./Curaj, Respect, Educație, Dezvoltare

Perioada
mai - octombrie 2022
Suma solicitată
112.239 lei

Pornind de la denumirea programului C.R.E.D. – curaj, respect, educație, dezvoltare scopul nostru este să aducem schimbări pe termen lung în domeniul sportului la nivel de comunitare, de tineret. Programul de pregătire interdisciplinar/complementar propus, prin intervențiile celor 2 specialiști (în  nutriție și pregătire fizică generală/specifică) și a psihologului, va aduce plus valoare în domeniul sportiv,  mai ales în cadrul cluburilor mici(model de bună practică). Ne dorim să le insuflăm tinerilor curajul de aș schimba viața prin performanțe, respectul pentru sport și mișcare, să-i educăm într-un mod sănătos  în ceea ce privește alimentația, să contribuim atât la dezvoltarea lor psihică și fizică, cât și la dezvoltarea  comunității în ceea ce privește mișcarea în rândul populației. Cele trei turnee naționale de rugby  desfășurate în Timișoara vor deschide porțile turismului/vizibilității orașului și vom oferi vizitatorilor din  toată țara  (părinții/bunicii care însoțesc copiii de la cluburile participante în turnee) posibilitatea  cunoașterii culturii orașului Timișoara.

Performanța obținută la turneele de rugby de nivel național și  internațional la care dorim să participăm în cadrul acestui program,  va pune acest sport cu tradiție în  Timișoara pe primele clasamente la nivel național și internațional. Obiectivele urmărite sunt participarea la turnee naționale  și internaționale, creșterea nivelului de performanță, îmbunătățirea programelor de antrenamente, dezvoltarea de parteneriate cu alte cluburi din țară și  străinătate, creșterea competențelor antrenorilor prin colaborarea cu specialiștii privind îmbunătățirea  domeniului sportiv. Viziunea noastră pe termen lung este aceea de a crește campionii în ”propria grădină”,  să învățăm tinerii să alerge corect, să înlocuiască calculatorul/telefonul cu activități sportive, să venim în  sprijinul orelor de sport din școală. 

ACS Warriors Timişoara este o organizație nonguvernamentală care a fost înfiinţată în 2009. Motivația care a dus la nașterea acestei inițiative a  pornit din dorința și dăruirea de a transmite tradiția rugby-ului timișorean noilor generații. Scopul  organizației este acela de a promova sportul într-un cadru sănătos și organizat ce permite dezvoltarea  trăsăturilor pozitive ale caracterului și personalității copiilor, îmbunătățirea stării de sănătate, precum și  educarea copiilor în conformitate cu valorile și principiile sportului. În cadrul Clubului sunt legitimați 120  copii cu vârste între 4 -17 ani, iar activitatea se desfășoară în mod voluntar, fără remunerații din partea  părinților, susținerea activităților fiind realizată prin scrierea de proiecte, sponsorizări, sprijinul comunității  și al iubitorilor de sport. 


Distribuie
Este utilă această pagină?