Proiectul propus de Eduard Enache în cadrul Bursei de Creație Energie! este un podcast de 5 episoade. Titlul podcastului este inspirat de o expresie auzită în timpul unui curs de management cultural despre, printre altele, Liviana Dana care a creat un buzunar de artă contemporană la Muzeul Brukenthal din Sibiu. ”Este o sintagmă care, deși nu este în uzul cotidian în limba română, exprimă modul în care cultura este un atu pentru orice persoană, este un bagaj intangibil pe care îl ai mereu în buzunar și îți facilitează o evoluție minunată”. Materialele vor fi înregistrate audio la fața locului, alături de invitați, editate și montate pentru a fi cât mai clare și accesibile pentru publicul larg. Toate interviurile înregistrate vor avea câteva întrebări comune legate de impactul și rezultatele lăsate de Timișoara 2023, cele mai importante schimbări pe care le-au observat, moralul oamenilor din sectorul cultural, dar și de lecțiile învățate în urma acestuia.
Scopul podcastului este de a creiona pentru publicul ce se află dincolo de imagine în lumea culturală, joburile din sectorului cultural, diferitele profesii pe care oamenii le pot avea în acest domeniu. Eduard Enache consideră că această explorare în spatele imaginii poate inspira tinerii, și nu numai, de a înțelege cum se organizează lumea culturală în materie de job/loc de muncă, cum se pot construi abilități de care au nevoie pentru a crea proiecte culturale de impact. În acest sens, podcastul are și o componentă educațională. Episoadele vor fi publicate lunar, între iulie și noiembrie și vor fi înregistrate și editate din timp, după un plan bine stabilit. Primele episoade îi vor avea ca invitați pe Dana Sarmeș, manager cultural și președinte al Asociației Culturale Contrasens Timișoara, pe tema: Despre managementul cultural. Dan Perjovski, artist vizual, va fi de asemenea un invitat în cadrul podcastului, pe tema: Despre artiști și intervenții în spațiul public. Invitați ai lui Eduard Enache vor mai fi și Diana Marincu, curatoare și director artistic al Fundației Art Encounters; Laura Borotea, profesor de liceu, artist vizual, președinte al Asociației Minitremu și Vlad Tăușance, expert în comunicare sau Silviu Scrob, expert în producție logistică. După încheierea bursei, Eduard Enache va continua podcastul la Arad, București și alte orașe, cu invitați locali și din țară.
Eduard Enache este jurnalist, director de creație și consultant de imagine. A absolvit ca șef de promoție Facultatea de Istoria și Teoria Artei (UNArte București) și de 5 ani publică zilnic articole pe platforma digitală Urban.ro, activând în jurnalismul cultural și lifestyle de aproape două decenii. Este deopotrivă creativ și rational, de-a lungul timpului a adunat experiență prin îmbinarea zonei de creație vizuală - ca fotograf, creator de colaje, stilist vestimentar și designer de costume pentru filme și reclame — cu anii petrecuți în zona de PR independent și agenții de publicitate. Atât la nivel vizual, dar și la nivel de strategie de comunicare, a creat campanii de imagine și de re-branding pentru peste 50 de artiști, branduri românești și internaționale, a semnat expoziții de fotografie de portret și modă și este consultant de imagine pentru actorii și regizorii români în aparițiile la festivalurile de film internaționale. În anul 2019, și-a prezentat parcursul profesional și personal pe scena conferinței TedX la București.