Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Brâncuși | Cadru cu Cadru

Perioada
7 februarie-5 martie 2024
Suma solicitată
24.900 lei

Proiectul este o oportunitate de manifestare artistică pentru elevii ciclului primar, dar și de dobândire a abilităților tehnice necesare implementării unui concept creativ. Brâncuși | Cadru cu cadru are ca scop dezvoltarea competenței-cheie de sensibilizare si exprimare culturală în context educațional, printr-un parteneriat între actori culturali și educaționali.

Brâncuși | Cadru cu cadru, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 20 din Timișoara, va desfășura activități prin care elevii vor avea șansa de a analiza, interpreta și exprima în mod creativ cunoștințele, ideile și emoțiile generate de unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023: Expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale. Activitățile sunt structurate sub forma unor prezentări, cursuri și ateliere de animație stop-cadru, din care vor rezulta animații stop-motion inspirate de lucrările lui Brâncuși pe care copiii au avut ocazia să le vadă în cadrul expoziției.

Tehnica animației stop-cadru a fost aleasă deoarece combină tehnici tradiționale (colaj, modelaj, construcții, desen) cu tehnici moderne, digitale (fotografie digitală, post-procesare, montaj, editare) folosind device-uri și software de specialitate, dar care este ușor accesibil și copiilor.


Distribuie
Este utilă această pagină?