Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

Bienala Art Encounters 2021 – Our Other Us

Perioada
9 august 2021 – 31 ianuarie 2022
Finanțat prin
Suma solicitată
399.762 lei

Cel mai important eveniment de artă contemporană din România, singurul eveniment de artă vizuală organizat pentru a treia ediție la rând sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Bienala Art Encounters 2021 - „Our Other Us” se derulează între 1 octombrie - 7 noiembrie 2021. Evenimentul atrage zeci de jurnaliști naționali și internaționali, invitați de la muzee de renume internațional precum Tate Modern și Pompidou, 10.000 de vizitatori și 3.000 de adulți și copii participanți la programul de mediere culturală, 5.000 mp de artă contemporană în 6 spații, peste 80 de artiști expuși și 19 lucrări special comisionate.

 

Ediția a IV-a a Bienalei Art Encounters 2021 - „Our Other Us” este curatoriată de Kasia Redzisz și Mihnea Mircan. Componentele Bienalei sunt: două expoziții de artă contemporană desfășurate în 6 spații expoziționale; un program de screening-uri - un program de mediere culturală dedicat copiilor și publicului adult; o platformă online, „Other Voices, Other Zooms” – prezentări și interviuri; un eveniment open studios weekend (dedicat atelierelor de artist din Timișoara) - un simpozion internațional; catalogul Bienalei, lansat în weekend-ul de deschidere.

Scopul proiectului este transformarea orașului Timișoara în emblema evenimentelor de artă contemporană din România, devenind ceea ce filmul este pentru Cluj și teatrul pentru Sibiu, urmărind susținerea producției de artă contemporană românească și regională și fixarea artelor vizuale în conștiința publicului larg prin deschidere, dialog, incluziune socială și educație.


Distribuie
Este utilă această pagină?