Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Beer Tasting Weekend și muzică pe vinil

Organizator
OneTwo SRL
Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
17.551 lei

Beer Tasting Weekend și muzică pe vinil. OneTwo TapRoom organizează un atelier de degustare de bere artizanală. La finalul degustării, DJ Paul Breazu și Rotopercutor vor pune muzică de pe vinil. Evenimentul se va desfășura la OneTwo TapRoom în Piața Traian. Familiarizarea comunității locale din zona Traian cu procesul de fabricare a berii artizanale, și de apreciere a sortimentelor produse local, în contextul sărbătoririi începutului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii. 

Scopul proiectului este familiarizarea publicului timișorean cu ideea de bere craft, conștientizarea importanței producătorilor locali, dar și popularizarea Pieței Traian și a cartierului Fabric ca centru alternativ al orașului. Toate sunt premize pentru a consolida relațiile interpersonale în cadrul comunității în contextul organizării unui eveniment cultural într-un cartier istoric al orașului al cărui potențial trebuie exploatat la maximum. Implicarea locuitorilor cartierului reprezintă o bună ocazie de socializare. Atelierul de degustare de bere reprezintă o oportunitate pentru toți timișorenii să cunoască procesul de realizare al berii, iar berea ține și de patrimoniul imaterial al orașului având o întreagă istorie. Va avea și o petrecerea cu muzică pe vinil după fiecare zi de degustare. 

Degustarea de bere oferă un bun prilej de socializare între locuitorii zonei Fabric și contribuie la creșterea  unei comunități tinere într-un cartier mai puțin popular al Timișoarei. La finalul atelierului de degustare, artiștii DJ Paul Breazu și Rotopercutor vor mixa muzică de pe viniluri în  barul OneTwo TapRoom. Participanții au ocazia să învețe chiar de la berarul micro-fabricii OneTwo cum se fabrică berea artizanală locală, cum se diferențiează anumite tipuri de bere, cât și cum se identifică principalele caracteristici ale unei beri de calitate. Vinyl Party alături de 2 artiști consacrați din scena alternativă. 


Distribuie
Este utilă această pagină?