Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Baschetul, un sport pentru minte și corp | CS Sport Star Timișoara

Perioada
10 iunie-20 octombrie 2024
Suma solicitată
125.000 lei

Proiectul Baschetul, un sport pentru minte și corp | CS Sport Star Timișoara promovează beneficiile practicării baschetului care dezvoltă capacitatea de comunicare și spiritul de echipă, construind o comunitate puternică. Beneficiile de necontestat ale practicării acestui sport fiind că conectează și deconectează în același timp. Sportul este important pentru dezvoltarea tinerilor mai ales în contextul actual în care există și tendința autoizolării în mediul virtual. CS Sport Star Timișoara a încheiat un parteneriat cu 12 unități de învățământ din Timișoara pentru realizarea unor activități sportive cu elevi.

Sportul este important în cadrul procesului de educație pentru că modelează personalitatea copiilor. În cadrul proiectului, activitățile sunt Baschet în natură și Baschet în familie și se adresează celor care doresc inițierea în acest sport, dar și practicarea baschetului în mod recreativ. De asemenea, proiectul se adresează și sportivilor care practică baschetul la nivel de performanță. În perspectiva participării la o competiție internațională, generația 2010-2011 de elevi va participa în cadrul unei competiții 3x3Junior Challange. Scopul acestei competiții este de a deveni o platformă care să adune la un loc antrenori, sportivi și suporteri cu scopul de a se angaja activ în pregătirea tinerilor sub 16 ani pentru accederea în zona profesionistă a sportului.

Clubul sportiv Sport Star Timișoara are ca scop promovarea, dezvoltarea și sprijinirea materială și morală a practicării mai multor ramuri sportive, la nivel de inițiere și performanță, cu precădere a echipelor de copii, juniori și tineret. Începând cu anul 2011, principala activitate desfășurată a fost descoperirea și șlefuirea tinerilor cu potențial în practicarea baschetului. Sub brandul Timisoara Knights, clubul este dinamic și angajat în comunitatea sportivă din Timișoara. Clubul sportiv Sport Star Timișoara participă la competiții și evenimente locale (3x3 Iulius Mall, 3x3 UVT), regionale, naționale (Campionatul Național al României, Festivalul de Baschet organizat de Federația Română de Baschet - Costinești) și internaționale (European Youth Basketball League, Tabăra de baschet Basket friends din Serbia), oferind o platformă pentru ca sportivii clubului să-și testeze abilitățile și să își îndeplinească potențialul în competiții de nivel național și internațional. Misiunea clubului este de forma nu doar campioni pe terenul de baschet, ci și lideri și cetățeni activi. Clubul promovează nu doar beneficiile sportului, ci și valori și principii. Pasiunea pentru baschet este mai mult decât un joc, este despre comunitate, despre conexiunea cu alți oameni și despre căutarea unui scop comun.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?