Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

AVEnturi URBane – descoperă orașul În alergare – AVE URBI

Perioada
iunie - noiembrie 2022
Suma solicitată
119.400 lei

AVE-URBI  este un program pentru atragerea publicului larg timișorean spre mișcare prin alergare,  prin două evenimente propuse în cadrul programului - Tura Licuricilor în Fabric și Timișoara City Marathon. Programul are drept scop prezentarea locurilor istorice ale Timișoarei diverselor grupuri țintă de  alegători, atât timișoreni cat și oaspeți ai Timișoarei, să invite timișorenii să cunoască mai multe despre  cartierul Fabric. Ambele evenimente sunt deja cunoscute publicului fiind organizate anual de către Alergotura, bucurându-se  de o participare masivă a alegătorilor din comunitatea locală, având o creștere constantă a numărului de  participanți în perioada pre-pandemică. 

Mișcarea regulată prin alergare (jogging-ul) are contribuții demonstrate în creșterea calității vieții  practicanților prin faptul că menține performanța atletică, are caracter anti-stress, întărește sistemul  imunitar, crește calitatea somnului și sporește încrederea în sine. Aceste lucruri au fost demonstrate atât de  către practicanții de sport cât și către medicii sportiviScopul principal al propunerii programului AVE URBI este promovarea mișcării și a sportului de masă prin  dezvoltarea obiceiului sănătos de a ieși în oraș împreună cu prietenii și/sau familia pentru a îmbina  alergarea în grup cu socializarea și conștientizarea patrimoniului din Timișoara. Un scop tangențial îl  reprezintă extinderea audientei „tradiționale” de alergători din comunitatea locală la alergătorii amatori  care vizitează Timișoara pentru afaceri sau în contextul Timișoara – Capitala Culturală Europeana 2023 și  își doresc în timpul liber să alerge alături de o comunitate diversă de alergători. Experiențele  „neconvenționale” pot dezvolta conexiuni pe termen lung cu turiștii care vor reveni și cu alte ocazii în  Timișoara. O atenție sporită va fi acordată participării copiilor, însoțiți de adulți la ambele  evenimente, astfel ca dorința de mișcare să le fie inoculată de la vârste mici. 

 Voluntarii – membri sau simpatizanți Alergotura sunt o categorie importantă și asigură coordonarea și hidratarea alergătorilor pe trasele curselor și în zona de start –  finish. Pentru buna organizare a evenimentului se estimează că va fi nevoie de un total de 90 de voluntari  pentru evenimentul Timișoara City Marathon (23 Octombrie), respectiv 35 de voluntari pentru evenimentul Tura Licuricilor (6 August). Voluntarii sunt în parte membri ai clubului Alergotura, inclusiv studenți și elevi de liceu. Clubul Alergotura oferă atestate de voluntariat  pentru participanții voluntari. 


Distribuie
Este utilă această pagină?