Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Artă în școala ta | EduArtRomi

Perioada
1 februarie-30 iunie 2024
Suma solicitată
15.275 lei

Artă în școala ta | EduArtRomi are ca principală țintă cunoașterea și aprofundarea artelor clasice, respectiv a muzicii clasice, artelor plastice, baletului și a teatrului, modelajului, în rândul copiilor și tinerilor din comunitatea romă. În cadrul proiectului se vor organiza ateliere de arte plastice, de muzică și a teatrului.

Activitățile se vor desfășura pe baza unui protocol de colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 15, din Timișoara. Școlile vor pune la dispoziție spații precum sala de sport, curte interioară, săli de clasă. Atelierele de muzică, desen-pictură, teatru, balet, modelaj în lut vor fi susținute de specialiști de la Universitatea de Vest din Timișoara, Opera Română din Timișoara și Teatrul Național din Timișoara.

Scopul proiectului Artă în școala ta | EduArtRomi este de integrare a copiilor romi din două cartiere timișorene, Fabric și Freidorf. În dialog cu artiștii integrați în echipă, cu experiență în proiecte educative precum #Concerte’n sat și #Deschide lumea prin muzică, s-a conturat ideea acestui proiect care își propune să acorde o atenție mai mare comunităților de copii cu probleme de integrare socială, răspunzând unei nevoi socio-culturale.


Distribuie
Este utilă această pagină?