Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Art Beyond Borders

Organizator
Popa E PFA
Perioada
10 februarie – 3 martie 2024
Suma solicitată
70.833 lei

Proiectul Art Beyond Borders constă în susținerea unor masterclass-uri care acoperă veriga lipsă din curriculumul educațional, studiul transdisciplinar al artelor în mod sincretic. În cadrul proiectului, un grup de 40 de elevi studiază teatru, dans, muzică și arte plastice cu mentori din Timișoara și București, dar și din Franța. La finalul proiectului, participanții vor susține un spectacol.

România este una dintre puținele țări europene care oferă învățământ vocațional gratuit. Deși tinerii artiști sunt temeinic pregătiți în domeniul lor, rămân goluri în cultura lor generală. Domeniile artistice nu sunt enclavizate, însă un artist trebuie să fie interconectat cu diferitele domenii artistice și culturale.

Obiectivele proiectului sunt crearea unor oportunități de manifestare pentru comunitatea școlilor vocaționale, precum și dezvoltarea organică copiilor, atingerea potențialului lor de expresie artistică. Art Beyond Borders se dorește a fi un start-up pentru un tip de educație complexă, cu efecte benefice la nivel de individ și comunitate.


Distribuie
Este utilă această pagină?