În cadrul proiectului, Asociaţia Solidart, împreună cu partenerii săi, va produce un spectacol de teatru cu piesa Animal Crossing accesibil persoanelor cu deficiențe de văz și de auz. Se vor organiza 7 reprezentaţii în aer liber cu acest spectacol, fiecare reprezentație fiind urmată de discuții între echipa artistică și public. Producția spectacolului va urma cursul firesc al unui astfel de demers: lectura textului, repetiții, construcția decorului, crearea costumelor, a muzicii, a graficii de afiș și promovare online, comunicarea proiectului, accesibilizare, avanpremieră și realizarea celor 7 reprezentații ale spectacolului. Ideea din spatele piesei s-a născut în urma întâlnirii, în 2017 la Berlin, dintre Victor Dragoș și un refugiat sirian, Mohamad, care a spus o frază bulversantă: „Mă simt de parcă noi, refugiații, avem mai puțină libertate decât animalele sălbatice. O căprioară poate traversa liberă frontierele.”
Proiectul explorează multiculturalitatea specifică zonei noastre, abordând în acelaşi timp o temă de actualitate în context european. Spectacolul prezintă povestea a doi poliţişti de frontieră, unul român şi unul maghiar, ce lucrează într-o echipă mixtă de supraveghere a frontierei în apropiere de Beba Veche, şi care se intersectează cu povestea unei femei migrante din Orientul Mijlociu. Despre refugiaţi, dar din perspectiva celor doi poliţişti de frontieră. Este important să investigăm cum ne raportăm noi la această problemă şi cum reacţionăm, înainte de a încerca să ne imaginăm, uneori condescendent, viaţa unor refugiaţi despre care nu ştim mai nimic. Fiind construit ca spectacol în aer liber, însăși prin natura sa spectacolul se adresează tuturor categoriilor de public. Proiectul își propune să atingă un public cât mai divers ca vârstă, educație, statut social etc. Vorbim despre o temă actuală de interes general și considerăm important ca spectacolul să genereze dialog dezbatere pentru un public cât mai numeros și mai divers.
Scopul Asociației Solidart este acela de a crea cadrul pentru un dialog constructiv între oameni, de a participa la formarea de comunități solidare, responsabile și conștiente, de a oferi încredere pentru implicarea activă a oamenilor în viața comunităţii, prin organizarea de proiecte artistice, culturale, sociale şi educaţionale. Solidart organizează ateliere de teatru, circ, film şi muzică dedicate tinerilor, refugiaţilor, persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilități, victimelor violenţei şi abuzurilor şi altor categorii de persoane în dificultate. Prin aceste ateliere, li se oferă participanţilor un set de unelte cu ajutorul cărora să îşi poată spune povestea, să îşi poată pune întrebările, să îşi poată manifesta frustrarea, dobândind astfel încredere şi putere. Orice impresie trebuie să fie urmată de o expresie, iar impresiile celor în dificultate sunt atât de puternice încât cu siguranţă vor da naştere unor expresii capabile să clădească poduri între comunităţi. În acelaşi timp, cetăţenii de rând vor avea acces la lumile interioare, de multe ori izolate, ale acestor grupuri vulnerabile.