Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură

Anca Benera&Arnold Estefan | Repetiții pentru pace

Perioada
1 iulie-24 noiembrie 2024
Suma solicitată
100.000 lei

Anca Benera&Arnold Estefan | Repetiții pentru pace, proiectul expozițional propus de Fundația Art Encounters continuă misiunea fundației de a crea o platformă pentru colaborări internaționale de durată, cu efecte pe termen lung asupra contextului cultural local, concomitent cu punerea în valoare a artiștilor români și susținerea producției de artă contemporană românească. Expoziția este o extensie masivă a expoziției omonime de la Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) din Berlin, organizată în vara anului 2023, căreia i se va adăuga o lucrare special comisionată numită Desfacerea Lumii / UnWorlding (video+sculptură). Va fi, totodată, primul solo show al artiștilor în România după mai bine de un deceniu și va include 7 lucrări existente și o lucrare nouă.

Expoziția e completată de activități de mediere (5 tururi ghidate, 1 eveniment dedicat familiilor cu copii, 1 curs de introducere în arta contemporană) și evenimente dedicate publicului larg (1 vernisaj, 1 artist talk, 1 curator talk, 1 finisaj, 1 lectură performativă), 1 tur ghidat virtual și press trip la vernisaj cu jurnaliști naționali și internaționali. În cadrul proiectului, cu prilejul Celebrării Orașului Timișoara, fundația va organiza un eveniment dedicat comunității timișorene - tur ghidat pentru publicul larg de toate vârstele, eveniment ce va fi completat de o discuție despre artă și educația prin cultură, susținut de un mediator cultural specializat și de curatorul Diana Marincu.

Fundația Art Encounters Foundation a fost înființată în anul 2015 cu scopul principal de a susține arta contemporană românească și de a pune Timișoara pe harta evenimentelor culturale de calitate din Estul Europei. Primul eveniment organizat de Fundație a fost Bienala Art Encounters
2015, care a stat la baza traseului Encounters din dosarul de candidatură al orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, eveniment care a devenit cu adevărat o Bienală o dată cu ediția din 2017. Din anul 2018, Art Encounters a pus bazele unui program permanent, iar activitățile Fundației se desfășoară în trei direcții majore: organizarea Bienalei Art Encounters și a programului permanent; sprijinirea educației și dezvoltarea de public prin programe educaționale dedicate; dezvoltarea unui repertoriu solid de rezidențe pentru artiști și curatori. Complementar direcțiilor majore, fundația dezvoltă un program editorial și proiecte de cercetare orientate înspre momente neglijate din istoria artei românești din ultimele decade.


Distribuie
Este utilă această pagină?