Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Analogic

Perioada
februarie - mai 2023
Suma solicitată
275.000 lei

Într-o lume în care crește alarmant cantitatea de obiecte aruncate după o singură folosire, artiștii și oamenii creativi sunt încă atrași de universul mașinăriilor reparabile. Există o fascinație în întreaga lume pentru redescoperirea manualității și activităților do-it-yourself. Termenul analog a ajuns să descrie orice  nu este digital în domenii atât de diferite. Traseul Analogic se dezvoltă pe trei nivele: conștientizare (activități muzeale), implicare (workshop-uri și  ateliere do-it-yourself) și creație artistică (fotografie, film, sunet, artă contemporană prin evenimente și  ateliere cu participare internațională). Activități culturale diverse, de excelență artistică interdisciplinară, ce fuzionează arte clasice cu exprimări novatoare prin participarea artiștilor din țări diferite ce promovează dialogul  intercultural european. Proiectul are de asemenea o componentă educațională, contribuie la accesibilizarea  orașului și dezvoltarea sectorului turistic cultural și contribuie la moștenirea pe termen lung a municipiului  Timișoara. 

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș în parteneriat cu Ambulanța Culturală și artistul Emil Kindlein propun un parcurs cu halte în ateliere de creație și do-it-yourself, cu scopul de a redescoperi manualitatea. Traseul Analogic curpinde Festivalul internațional Analog Mania #11 (1 – 30 aprilie), Festivalul Analog Mania este dedicat artei și tehnicii analogice în fotografie, film și sunet. La acestea organizatorii propun o tematica larga ce ține de mania obiectului în domenii diferite precum: tipografie, ceasuri, instrumente, jocuri, grafică, meșteșuguri. Festivalul cu o durată de o lună întreagă cuprinde: expoziții, proiecții-concert, workshop-uri, performance, dezbateri într-o mare sărbătoare a renașterii analogice. Și Analog Experience (1 – 30 aprilie) - serie de eveniment centrate pe dezvoltarea publicului.

Edițiile anterioare ale Analog Experience au fost focusate pe activități de tipul performance muzical, expoziții și ateliere în centrele de tineret din cartiere. În 2023 ne propunem workshopuri tematice pe care să le susținem în Casa Tineretului în spații ca: sala studio garaj, galeria de artă, cabina de proiecție și media expo. Vom trasnforma Casa Tineretului într-o mare platformă de convergența artelor, locuri de întâlnire între public și artiști, cu specialiști din țară și străinătate cu focus pe publicul tânăr (în principal – persoane cu vârstă între 14-35 ani, dar nu exclusiv). Muzeul Invizibil - (1 – 30 aprilie), în cadrul căruia vor fi instalate 3 expoziții tematice semi-permanente în Casa Tineretului prin dezvoltarea unui sistem de vizitare inspirat din conceptul treasure hunt. Vizitatorii își asumă rolul de exploratori cu scopul precis de a descoperii muzeul invizibil ascuns pe întreaga suprafață a Casei Tineretului. Muzeul Invizibil este accesibil atât în tururi ghidate cât și în regim self-guided tour. 


Distribuie
Este utilă această pagină?