Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Analogic

Perioada
iulie - octombrie 2022
Suma solicitată
250.000 lei

Proiectul Traseul Analogic se dezvoltă pe cele 3 evenimente majore Analog Mania, Analog Experience și Muzeul Invizibil. Festivalul Analog Mania prin varietatea secțiunilor are ca scop aducerea la Timișoara de evenimente cu caracter interdisciplinar (foto, film, sunet, obiect, instalație) și de excelență  artistică prin fuziunea de arte și tehnici tradiționale (analogice) cu moduri și expresii noi (digitale). Analog Experience prin evenimentele în cele 7 centre de tineret din cartiere are ca scop accesibilizarea zonelor din spațiul public neglijate anterior. Muzeul Invizibil prin cele 3 expoziții cu caracter permanent are ca scop contribuția la moștenirea pe termen lung a Timișoarei, prin îmbogățirea ofertei oarecum limitate de experiențe muzeale din oraș. De asemenea, scopul expozițiilor este de a contribui la  dezvoltarea sectorului turistic printr-o ofertă culturală pe tot parcursul anului. 

Obiective generale ale proiectului sunt organizarea de evenimente de excelență artistică, prin prezentarea de forme artistice diverse, combinarea lor într-o formă creativă, îmbinarea artelor cu educația și fuziunea formelor analogice tradiționale cu exprimări digitale noi cu rezultate inovatoare și experimentale. Proiectul promovează diversitatea culturală europeană și dialogul intercultural prin participarea artiștilor din țări diferite bazându-se pe  coproducții deja existente. O componentă importantă este dezvoltarea publicului și accesibilizarea unor zone neglijate anterior. 

Proiectul traseul Analogic, cuprins în BidBook, a evoluat ca o variantă „in extenso” a festivalului internațional Analog Mania ce ajunge anul acesta la a 10 ediție.  Structura festivalului s-a dezvoltat cu noi conținuturi. Pentru 2023, Analog Mania, Analog Experience și Muzeul Invizibil se vor dezvolta ca  vizibilitate la nivel local, național și european iar activitățiile din 2022 vor prinde amploare  maximă în 2023 prin acțiuni  care vor avea loc la spațiul public, dar și la  Casa Tineretului sau  în centrele de tineret din cartiere.


Distribuie
Este utilă această pagină?