Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

100 de ani de activitate sportivă la Politehnica Timișoara

Perioada
mai - noiembrie 2022
Suma solicitată
120.000 lei

Scopul principal al programului este promovarea activă a sportului universitar din Timișoara prin  organizarea de competiții de anvergură națională și internațională la 3 din sporturile reprezentative ale  clubului CSU Politehnica Timișoara: Scrimă, Handbal, Volei. Clubul sportiv Universitar Politehnica Timișoara definește imaginea activității sportive studențești a  Școlii Politehnice din Timișoara, în prezent Universitatea Politehnica Timișoara. Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara a fost înființat în anul 1921 în Timișoara, fiind un centru  de veche tradiție a sportului românesc. Înființarea societății sportive are loc la Timișoara, la numai un an după înființarea Școlii/Institutului  Politehnica/Politehnic, din anul 1920. Susținătorul ideii unui Club sportiv Universitar Politehnica  Timișoara a fost profesorul Traian Lalescu, ctitor al Școlii Politehnice, numit prin Decret Regal al Regelui  Ferdinand I. 

În anul 2021 CSU Politehnica Timișoara, cu ajutorul Centrului de Proiecte Timișoara, a redeschis sezonul  cupelor mondiale de juniori, floretă feminin, după o pauză internațională de 2 ani (din cauza COVID).  Competiția a reunit 130 de sportive participante din peste 20 de țări și a fost o reușită 100% în mod  special și datorită procedurilor anti-covid implementate, nu a fost niciun caz de transmitere. Din punct  de vedere al impactului media de remarcat că finala mică a fost difuzată pe TVR 3, în urma căreia echipa  României și-a asigurat medalia de bronz. Bugetul proiectului a fost de 99 000 RON.  

În ultimii ani, CSU Politehnica Timișoara a realizat proiecte pentru susținerea sportului  universitar din Timișoara în parteneriat cu Primăria Timișoara și Consiliul Județean cu un buget total de  peste 1 000 000 RON, proiecte în urma cărora peste 100 de medalii la nivel național și internațional au  adus un plus de imagine orașului Timișoara. 


Distribuie
Este utilă această pagină?