Oferirea spațiului pentru un eveniment de către Centrul de Proiecte constituie și un parteneriat cu centrul, deci vă sfătuim să așteptați confirmarea spațiului și să o includeți în aplicație ca declarație de parteneriat.
Puteți aplica și fără un spațiu asigurat, dar, în acest caz, trebuie să convingeți evaluatorii că, dacă nu veți obține spațiul de la Centrul de Proiecte în timp util, puteți asigura un alt spațiu pentru evenimente.
Echipa de management este definită în cadrul Ghidului solicitantului, punctul 5.12, ca fiind formată de managerul / coordonatorul de proiect, asistentul de proiect și managerul financiar, deci nu include responsabilul de PR, coordonatorul de comunicare, managerul de producție sau alte funcții. Aceștia fac parte din echipa de proiect, dar nu fac parte din echipa de management în sensul definit de noi.
Conform punctului 5.10 litera c) din Ghidul solicitantului, care este preluat direct din legislația pe baza căreia este organizat programul de finanțare, OG 51/1998, mai precis Art. 4 litera c), există o excepție privind eligibilitatea cheltuielilor cu personalul pentru persoanele juridice de drept public finanțate parțial sau integral de la bugetul de stat sau de la bugetele autorităților publice locale.
Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să știți dacă această excepție vi se aplică, caz în care cheltuielile cu personalul nu sunt eligibile din finanțarea nerambursabilă acordată de Centrul de Proiecte ー aceste cheltuieli pot fi acoperite însă din surse complementare de finanțare.
Conform declarației de parteneriat, contribuția partenerilor din proiect se presupune a fi pro bono, potrivit implicării și rolului acestora în cadrul proiectului, inclusiv prin contribuția în bani și diverse resurse. Cu toate acestea, documentația nu interzice explicit ca partenerii să fie remunerați pentru acele servicii care fac obiectul declarației de parteneriat, și cu atât mai puțin pentru alte servicii.
În acest caz, puteți completa în Bugetul de venituri și cheltuieli finanțarea din surse complementare în partea de venituri pe rândul „2.2.3. Excedentul rezultat din activitatea curentă a beneficiarului, contracte de sponsorizare și alte contracte încheiate cu persoane juridice de drept public ori privat, cu sau fără scop lucrativ”, iar în partea de cheltuieli pe coloana „Alte surse complementare”.
Vă rugăm și ca în Cererea de finanțare, în cadrul rubricii „Alte surse publice de finanțare pentru proiectul care face obiectul acestei cereri de finanțare”, să menționați cererile de finanțare depuse la alte autorități finanțatoare. Dacă nu veți obține finanțarea solicitată din partea finanțatorului respectiv, va trebui să asigurați finanțarea minimă obligatorie, în funcție de categoria de proiet, din alte surse complementare.
Pentru fundamentarea cheltuielilor unui proiect, se pot folosi mai multe surse, cum ar fi:
Depunerea ofertelor de preț nu este obligatorie în etapa de aplicare, dar este recomandată acolo unde este posibil, deoarece contribuie la credibilitatea și realismul bugetului propus.